31 juli 2013

"The sisterhood of the traveling pants"

av Ann Brashares.

Förlag: Delacorte press
Sidor: 294 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 12-16 år
Serie: Första delen i serien.
Språk: Engelska (finns på svenska också)

Handling:
Bästisarna Lena, Tibby, Bridget och Carmen provar ett par byxor som sitter perfekt på dem alla, fast de har helt olika kroppar. När de får veta att de inte kommer träffas på hela sommaren bestämmer de sig för att skicka runt byxorna, så alla får ha dem. De sätter också upp några regler, bland annat att byxorna aldrig får tvättas och att de måste älska sig själva när de har på sig dem.

Under sommaren får man följa tjejerna, och byxorna, från olika perspektiv.

Omdöme:
Väldigt bra flyt och bra skriven! Den är bra att börja med när man börjar läsa på engelska för det är luftig text och lätt att förstå, men den är ändå ganska tjock. Jag tyckte det var lite svårt att hålla på vem som var vem av tjejerna, och då hjälpte det inte att den var på engelska, men efter ett tag så var det inga problem.

Betyg:

30 juli 2013

All information om Bokmässan

"Norden-scenen" förra året, detta var
vid en tid då det inte var så mycket folk.
Här är svaren på frågorna som jag fick under frågestunden om Bokmässan. Jag gör svaren till en hel text och lägger in annan grundinformation om Bokmässan.

Bokmässan är varje år i slutet av september under fyra dagar. Torsdagen och halva fredagen är för branschfolk (men det är inget de kollar jättenoga) och resten av tiden får alla gå dit. Det är i Göteborg i Svenska mässan. Varje år har de ett land i fokus. I år är det Rumänien och nästa år Brasilien.

De senaste åren har Bokmässan valt ut bloggambassadörer och vi hjälper till med marknadsföring och håller i lite grejer under mässan. Årets bloggambassadörer kan du läsa här.

Inträdet är 50 kr för barn och ungdomar, och 160 kr för vuxna. Det är lite andra priser på branschdagarna och dem kan du läsa här, där står också öppettiderna. I inträdespriset ingår att gå runt till alla montrar och scener. De flesta förlagen i Sverige har en monter och andra företag. I montrarna kan man köpa böcker, lyssna på intervjuer och prata med de som jobbar där. Monterprogrammen kommer ut i mitten av augusti.

Sen finns det också seminarier, de kostar extra och är som föreläsningar och intervjuer som är i särskilda rum. Seminarieprogrammen har redan kommit ut och de kan du läsa om här. För att hålla reda på vad du vill gå på kan du skaffa ett konto på Bokmässans community och använda "Min bokmässa". Där läger du in de du vill gå på och så kan du skiva ut listan med tider och plats eller ladda ner deras app och se i telefonen var du vill gå just nu.
Montrarna uppifrån.
Utanför Svenska mässan.

28 juli 2013

Day 03 – Your favorite series

Jag läser inte jättemycket serier, utan mest fristående böcker. Men de serier som jag har börjat på och gillat:
  1. Hungerspelen
  2. Harry Potter
  3. Engelsforstrilogin 
  4. Ädelstenstrilogin (av Kerstin Gier)
  5. Saknad-serien (av Meg Cabot)
(Jag har inte läst färdigt alla de här serierna än, men så tycker jag just nu.)

Ädelstenstrilogin (än så länge har Rubinröd och Safirblå kommit ut) tycker jag borde få mer uppmärksamhet, jag gillar de böckerna mycket men de är inte särskilt kända. 






Om man ska prata TV-serier så är Pretty little liars min favorit, eller det egentligen den enda jag följer. Den är spännande, beroendeframkallande och väldigt bra! Jag visste inte att den var så populär när jag började tittade, men nu känns det som alla tittar på den.

27 juli 2013

Värsta boken...

Böcker som kommer delas ut 2013,
bild från deras Facebook-sida.
...är ett läsprojekt för ungdomar. De ger gratis pocketböcker till alla mellan 13-25 år. Den största utdelningen sker lördagen den 7/9 mellan 12-14 i Göteborg. De ska också dela ut fredagen den 27/9 på Bokmässan. På den utdelningen ska jag, Elin och Hanna (från Tonårsboken) intervjua Katarina von Bredow för dem.

Sen blir det småutdelningar på lite olika ställen i Göteborg. De skriver om det på deras Facebook-sida och där presenterar de också alla böcker som kommer delas ut.




Klicka för större.

26 juli 2013

"Den andra Will Greyson"

av David Levithan och John Green.

Förlag: Rabén & Sjögren
Sidor: 314 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13+

Handling: 
Will Greyson och Will Greyson träffas en kväll. De bor i olika städer och är väldigt olika men börjar ändå prata med varandra. Den ena Will träffar den andres kompis, Tiny Cooper. Som får en väldigt stor roll i berättelsen.

Will #1 är deprimerad men är väldigt glad när han chattar med Isaak. Isaak som han snart kommer träffa.
Will #2 är blyg och har sina två regler: Att inte bry sig och att hålla käften.

Omdöme:
Rolig och väldigt bra skriven! I början tyckte jag den var bra, men att den inte hade något extra. Jag hade också väldig höga förväntningar på den, eftersom det är två av mina favoritförfattare. Så i början blev jag lite besviken men den blev bättre och bättre. Och jag älskad slutet! Det är roligt, smart och förvånande!

Själva handlingen tycker jag att de kunde ha gjort bättre, men den är ändå väldigt bra!

Denna boken var väldigt svår att bestämma betyg på... När jag läste ut den tänkte jag 5/5 men det var för då hade jag precis läst slutet. Men om man ska väga in vad jag tyckte om den i början, så borde den få 4/5.

Betyg:

25 juli 2013

Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times

Jag läser nästan aldrig om böcker, så jag tror inte jag har läst samma bok tre gånger. Molly Moon-serien (av Georgia Byng) har jag läst två gånger för några år sedan. Och Egoboost (av Isabella Löwengrip) läste jag en gång när jag lånade boken, och sen fick jag den som pocket i julklapp och då läste jag den en gång till. Sen dess har jag läst delar av den.

Jag tror att jag kommer läsa om ungdomsböcker när jag blir vuxen, de som jag gillar nu för att se om jag tycker om dem lika mycket som vuxen. Jag tror man ser böckerna på olika sätt beroende på när man läser dem.

24 juli 2013

Frågor om Bokmässan?

Snart är det två månader kvar till Bokmässan, min andra Bokmässa, som jag också är en av bloggambassadörerna för. Förra året, när jag skulle till Bokmässan första gången visste jag inte riktigt hur allt fungerade. Men det var många bokbloggare som gav "bokmässetips" som jag noggrant läste. Och nu när jag har skrivit om Bokmässan under året har jag fått lite frågor.

Därför tänkte jag göra en frågestund om Bokmässan. Fråga om priser, vad man gör, när det är eller vad som helst. Jag gör ett frågor-och-svar-inlägg eller en text med svaren om några dagar.

23 juli 2013

Day 01 – Best book you read last year

Jag läste ovanligt många böcker som jag satte betyget 5/5 förra året, ungefär 15 böcker. De bästa av de bästa 2012 är:

  • Önska bort, önska nytt av Ingrid Olsson.
  • Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo.
  • Förr eller senare exploderar jag av John Green (jag förhandsläste den i slutet av december som pdf-fil, egentligen kom den ut 2013, men jag läste den 2012).
  • Hungerspelen av Suzanne Collins.
  • En sån där vidrig bok där mamman dör av Sonya Sones.
  • Bara vara Jennie av Solveig Olsson Hultgren.
Och nu ska jag försöka väja den bästa... *fem minuter senare* ....... 

Alla är bra på sina sätt: Önska bort, önska nytt och En sån där vidrig... är lite poetiska men har ändå en väldigt bra story. Allt jag säger är sant och Förr eller senare exploderar jag är sorgliga men är roligt skrivna. Och Hungerspelen är spännande och väldigt bra skriven!

21 juli 2013

30 days of books

Jag har haft svårt att veta vad jag ska blogga om ett tag, och så kom jag och tänka på 30 days. Den var populär 2011, tror jag. Jag kommer inte göra alla inlägg i rad, utan blanda med annat också, men det är bra när jag ska resa bort och ska skriva inläggen i förväg.

Rubrikerna är:

Day 01 – Best book you read last year
Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times
Day 03 – Your favorite series
Day 04 – Favorite book of your favorite series
Day 05 – A book that makes you happy
Day 06 – A book that makes you sad
Day 07 – Most underrated book
Day 08 – Most overrated book
Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving
Day 10 – Favorite classic book
Day 11 – A book you hated
Day 12 – A book you used to love but don’t anymore
Day 13 – Your favorite writer
Day 14 – Favorite book of your favorite writer
Day 15 – Favorite male character
Day 16 – Favorite female character
Day 17 – Favorite quote from your favorite book
Day 18 – A book that disappointed you
Day 19 – Favorite book turned into a movie
Day 20 – Favorite romance book
Day 21 – Favorite book from your childhood
Day 22 – Favorite book you own
Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t
Day 24 – A book that you wish more people would’ve read
Day 25 – A character who you can relate to the most
Day 26 – A book that changed your opinion about something
Day 27 – The most surprising plot twist or ending
Day 28 – Favorite title
Day 29 – A book everyone hated but you liked
Day 30 – Your favorite book of all time

20 juli 2013

Att komma ihåg vad man läser på resor.

Jag tog en liten paus från bloggandet, men nu är jag tillbaka. Jag såg också att jag fått 100 följare på Bloglovin, så kul! Tack!

Jag kommer oftast inte ihåg när eller var jag läser en speciell bok, bara lite vad den handlar om och vad jag tyckte. Men jag har kommit på att när jag är på semester, så kommer jag ihåg vilken bok jag läste. När jag var i Norge för två år sedan läste jag Egoboost av Isabella Löwengrip. Jag läste också Fjäril av Sonya Hartnett, det kommer jag ihåg för att jag låg och läste den i en stuga och fick plötsligt näsblod. Det kom en droppe i boken, och jag tog papper med lite vatten och gnuggade (smart.) så det blev ett hål i sidan. Och det var en lånebok...

Min familj bilade till Österrike för tre år sedan och då läste jag Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers. Den är väldigt sorglig, och jag kom ihåg att jag satt i bilen och grät för den var så sorglig. Den skulle jag förresten vilja läsa om, jag gillade den väldigt mycket då!

Under den resan läste jag också Farliga minnen av Eileen Dunlop. Det är en okänd bok som jag tror handlade om några barn som går vilse och kommer till ett hus som är 100 år bak i tiden.

Förra året var jag i Italien och då hade jag med mig flera av de böckerna som jag skulle prata om på Bokmässan med Bonnier Carlsen. Jag tror det var Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver och De Utvalda: Monstrets dotter av Kristin Cashore, kanske också Hades av Joseohine Angelini. De två första är nog de två mest utslitna böcker jag har, de var med på stranden och låg nerpackade mycket. I Resten får du ta reda på själv är till och med vissa sidor lösa.

Kommer ni ihåg vad ni läser under era resor?

Jag ska förbereda några tidsinställda inlägg så om det är något speciellt du vill läsa om, skriv det till mig. Kanske någon som vill ha ett skräddarsytt boktips?

17 juli 2013

Intervjufrågor

Bild från förra årets Bokmässa.
Jag har sommarjobbat och ska göra det resten av veckan, och jag hinner knappt göra något annat, speciellt inte blogga och läsa. Men än då länge har jag hunnit göra ett kort inlägg varje kväll.

Jag tänkte börja göra intervjufrågor till mina intervjuer på Bokmässan i helgen. Har ni några tips på frågor till Jenny Jägerfeld, Christin Ljungqvist, Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck, Sara Bergmark Elfgren eller Mats Strandberg? Det låter som jag inte ska göra annat än att intervjua under mässan, men Ingerun ska intervjua Mats och Sara, och Lisa och Johanna har en intervju tillsammans.

16 juli 2013

"Safirblå"

av Kerstin Gier.

Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 392 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 12-18 år
Serie: Andra delen i Ädelstens-trilogin. Första delen, Rubinröd har jag recenserat här. Sista delen, Smaragdgrön kommer i höst.

Handling:
Gwen har plötsligt blivit tidsresenär och försöka få tag på två andra tidresenärers blod med hjälp av Gideon. Gideon är lite äldre och har länge vetat att han kan resa i tiden. Gwen vet inte vad hon ska tycka om honom, ibland är han världens snällaste och ibland väldigt mallig och låtsas inte veta av henne.

Hon måste snabbt lära sig hur man ska bete sig på både 1700- och 1800-talet, alla andra vet sedan födseln att de reser i tiden.

Omdöme:
Jag gillar både Rubinröd och Safirblå väldigt mycket! De är väldigt lätta att komma in i, spännande och händelserika. Detta är ju andra delen i serien och ändå har det inte ens gått en vecka sen första bokens händelser började. Fast jag under tiden jag läste tänkte jag inte på att det händer så mycket under kort tid.

Språket tycker jag nästan är det bästa med boken, det är lättläst och jag vill läsa mer och mer. Miljöerna har jag också väldigt tydliga bilder av, och det har jag inte i de flesta böcker.

I slutet av boken finns det en kod man får lösa, där svaret är vad de hittar på en speciell plats i sista boken. De har pratat om den sortens kod i boken så jag förstod den ganska snabbt. Det är massa siffror som står för något.

Betyg:




Ungdomsbokbloggsträffens platser har blivit fulla, men det finns tre reservplatser kvar (det fanns fem från början), alltså att du kan få komma med om någon hoppar av eller blir sjuk. Mejla bokbloggsmingel@hotmail.com så kan du fortfarande få chans att vara med. 

15 juli 2013

Bloggdesign

Elvira från The world I live in vann min designtävling jag hade för ett tag sen och nu är hennes design kommit upp hennes blogg. Jag har bara gjort designen, och inte headern.

Hon ville ha den i färgerna grå och plommonlila.

Vad tycker ni?

14 juli 2013

Ungdomsbokbloggsträff på Bokmässan 2013!

Nu kan man anmäla sig till ungdomsbokbloggsträffen under Bokmässan 2013! Jag håller i den och under träffen kommer också Boktjuven hjälpa till. Jag tror det kommer bli jättekul!

Det är först till kvarn, och några har redan anmält sig, så skynda på om du vill vara med. Det finns en Facebookgrupp med ungdomsbokbloggare och den gruppen har haft några timmars förtur, men det finns fortfarande platser! All information finns på bilden eller mejla om det är några frågor (högerklicka och tryck "Öppna i ny flik" ifall bilden är liten).


12 juli 2013

Använda bokmärke eller inte?

Bokmärken jag fick av Barnens bibliotek
i början av 2012, jag har fortfarande kvar
jättemånga!
Jag använder oftast inte bokmärken (fast jag har en hur många som helst...) för om jag sitter i sängen orkar jag inte gå upp och hämta ett utan lägger bara ihop boken. Ibland slutar jag till och med mitt i en sida...

Nästa gång jag öppnar boken vet jag inte var jag är riktigt, men jag slår upp en sida ungefär där jag tror att jag är, och läser någon mening och om jag inte känner igen den går jag tillbaka och tvärt om. Men det tar aldrig lång tid att hitta, max 30 sekunder. Fast det blir lite krångligt om jag börjar med en ny bok utan att ha läst färdigt den andra, då vet jag inte alls var jag är. Just nu har jag börjat läsa 5-6 böcker och bara två av dem har ett bokmärke.

Jag har inte tänkt på det här innan, men de flesta använder väl bokmärken, och jag undrar om ja
g har tränat upp att snabbt leta i böcker eller om bokmärken är överskattat? Vad tror ni? Använder ni alltid bokmärken?

11 juli 2013

Låneböcker

Igår var jag på bibblan och det var länge sen jag lånade så många som då! 8 låneböcker och så hade den en bokloppis där jag köpte tre böcker...

De jag köpte på loppisen:

  • Men jag glömmer dig inte av Peter Pohl.
  • Anna D'arc av Måtren Sandén.
  • Bränd bild av Emma Wall.
Jag hade inte hört talats om någon av dem egentligen, men jag har läst andra böcker av de författarna och gillat dem.

Alla jag lånade: 

  • The indigo girls av Penni Russon (vet inget om den, men den är på engelska och jag försöker läsa mer och mer av det).
  • My life & other catastrophes av Rowena Mohr (också på engelska).
  • Jag ljuger bara på fredagar av Mats Berggren.
  • Harry Potter och den flammande bägaren av J.K. Rowling.
  • Dagboksanteckningar från ett källarhål av David Wiberg.
  • Precious av Sapphire.
  • Vår katastrofala historia av Jess Rothenberg.
  • Homecoming queen av Moa Herngren.
  • Safirblå av Kerstin Gier.




10 juli 2013

Intervjuer på Bokmässan

Jag har redan visat vilka seminarier jag ska gå på, på Bokmässan (fast det har ändrats, och det kommer det nog göra fler gånger, så jag visar det när det närmar sig). Jag har också fått äran att få göra några intervjuer.



På torsdagen så ska jag intervjua Jenny Jägerfeld (Här ligger jag och blöder och aktuell med Jag är ju så jävla easy going i höst) klockan 14:00 och Christin Ljungqvist (Kaninhjärta och Fågelbarn) 14:30. Båda intervjuerna är för Barnens bibliotek. Jag ska skriva egna frågor och jag har inte börjat än, så om du undrar något om dem så kontakta mig så kanske jag tar med den frågan.

När jag träffade Katarina förra året.
På fredagen ska jag, Elin och Hanna (från Tonårsboken) intervjua Katarina von Bredow (Syskonkärlek, Som jag vill vara och Flyga högt). Såhär kommer det stå i monterprogrammet:

"Fredag 11.00-11.30 Värsta boken - inspirerande läsning för unga 
Bloggarna Tonårsboken och Bokugglan intervjuar författaren Katarina von Bredow och så blir det boksläpp - gratis pocketböcker till unga mellan 13-25!
Medverkande : Hanna Törnquist, Elin Schönfelder, Tova Larsson
Arr: Värsta Boken i samarbete med Kultur i Väst"


På lördagen ska jag hålla i en ungdombokbloggsträff eftersom jag är bloggambassadör för mässan. Jag håller på att planera för fullt, och ska försöka få ut informationen så snart som möjligt.

7 juli 2013

Läs-A-Lot

Igår var sista dagen i projektet som Emelie och Anna hade i en vecka. Mina mål var:

  • Läsa en engelska bok.
  • Läsa minst 45 minuter varje dag.
  • Läsa en hyllvärmare.
  • Läsa sammanlagt 5 böcker.
Jag klarade faktiskt alla, och det trodde jag inte i slutet av veckan. Min engelska bok var The sisterhood of the Traveling Pants av Ann Brashares. Jag tror jag läste 45 minuter varje dag, jag tog inte tid men jag läste ganska länge varje dag. Jag började läsa Avståndet mellan som min hyllvärmare, men jag märkte att jag inte  skulle hinna hela den, så jag tog en Novellix, Stamtavla av Karin Ström. 

Resten av böckerna jag läste var Harry Potter och fången av Azkaban av J.K. Rowling, A i alla ämnen av Raman Mehrzad och Hemligheter av Anna Ehring. De läste jag de två första dagarna (jag hade börjat med Harry Potter någon dag innan...) men sen tog den engelska boken fyra dagar. Och Stamtavla läste jag igår. 

6 juli 2013

Minirecensioner

Här är de sista recensionerna i mitt recensionsmarathon, det blir några minirecensioner.

Bättre bilder / iPhone av Martina Holmberg. 
En bok om hur man tar fina bilder med en iPhone, från grunderna till vilka appar som är bra att redigera i. Den var intressant men ibland upprepande. Jag lärde mig flera saker i den. 3/5 stjärnor.

Kurt Cobain finns inte mer av Hanna Jedvik. 
Den utspelar sig år 1992 om Lovis som träffar Du. I början hade jag svårt att förstå om de var vänner eller tillsammans, och om Du var kille eller tjej. Du heter Alex och döljer något, men Lovis kan inte sluta vara med hen (skrev det för jag tror det är meningen att man inte ska veta först). Handlingen var helt okej, och språket bra. 4/5 stjärnor.

Saker min son behöver veta om världen av Fredrik Backman. 
Den handlar om allt möjligt, titeln beskriver bra. Roligt skrivet men lite seg ibland. Några exempel av kapitlen är "Vad du kommer att behöva veta om rörelseaktiverade toalettlampor" och "Vad du kommer att behöva veta om varför Felicias mamma är sur på mig". Den är skriven för föräldrar så jag fattade inte alla skämt. 4/5 stjärnor.


Hemligheter av Anna Ehring.
Den sista delen om Nisse vars mamma är död och som har en ödla som kan prata. Jag läste den för att få veta slutet på serien, som jag gillade mycket innan, men nu är jag för gammal för den. 3/5 stjärnor.

5 juli 2013

"Jag, En"

av David Levithan.

Förlag: X Publishing
Sidor: 336 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 12+

Handling:
En vaknar varje morgon upp i en ny kropp och nytt liv, och så har det alltid varit. Hen (vissa dagar är hen en tjej och andra en kille) har lärt sig att ta reda på hur hen ska göra för att ta reda på hur "dagens människa" är och inte ställa till det för mycket.

En dag är En i en killes kropp och när En träffar Justins flickvän så märker han att tjejen är rädd för Justin. Under dagen börjar han gilla Rhiannon, flickvännen, mer och mer, men nästa dag är han i en ny kropp. Han kan inte sluta tänka på Rhiannon och några dagar senare åker han, i en annans kropp till henne. De träffas, men kan man ha ett förhållande när den ena är en ny person varje dag?

Omdöme:
En av de bästa böckerna jag har läst i år! När jag hade läst klart den ville jag att det skulle bli en hel serie, så jag kunde fortsätta läsa om hur En gör för att leva i så varje dag. Men jag tror det var väldigt svårt att skriva den, och få allt att gå ihop.

Språket var välskrivet och alla karaktärer var intressanta. Det var en bra blandning med folk, alla var 16 år, men det var fattiga och rika, från små och stora familjer, glada och olyckliga.

Betyg:

4 juli 2013

"A i alla ämnen"

av Raman Mehrzad.

Förlag: Bonnier Fakta (Tack för boken!)
Sidor: 179 sidor
Åldersgrupp enligt mig: Högstadie- och gymnasieelever

Handling: 
Raman beskriver i den här boken hur han gjorde för att få MVG i alla ämnen (Först hette boken MVG i allt men nu när det nya betygssystemet kom, så blev det en ny utgåva). Det är om planering, motivation och hur man hanterar sina lärare på bästa sätt, men också olika studiemetoder, som t.ex. inlämningsmetoden, språkmetoden och idrottsmetoden.

Omdöme:
Det var bra och ganska konkreta tips, och det är bra med en sammanfattning efter varje kapitel. Jag tycker många faktaböcker kan bli lite sega och upprepa sig, och tyvärr så var denna lite seg. Jag tror det är väldigt svårt att fylla en hel bok med fakta om en sak, och att det lätt blir upprepningar, men det var inget jag tänkte på i den här boken.

Jag tycker den hade varit bättre om det hade varit mer om hur han gjorde med annat än skolan och lite personligare.

Betyg:

2 juli 2013

"Dålig karma"

av David Safier. (Jag såg att han kommer till Bokmässan i höst.)

Förlag: Bazar (Tack för boken!)
Sidor: 284 sidor
Åldersgrupp enligt mig: Vuxenbok

Handling: 
Kim Lange är programledare och hinner knappt med sin familj. Dagen hon vinner ett TV-pris, och på hennes dotter födelsedag, så dör hon. Men föds till myra. Hon fattar ingenting och är det verkligen den Budda som hon nu pratar med.

Hon hinner dö några gånger som myra innan hon träffar en till återfödd och de kommer på att de måste samla bra karma. Men även om hon någon gång återföds som människa så kommer hennes man vara 35 år äldre än hon...

Omdöme: 
Jag gillar den för att den är rolig och speciell, men jag tyckte den kändes lite för hopplös ibland. Det var kul när hon var ett djur i närheten av hennes familj för då fick man se hur de hade det (och hur hon förstörde det...).

Språket var bra, men det hade inget extra.

Betyg:

1 juli 2013

Läst i juni

Antal lästa böcker: 8 stycken:

  • Jag kände mig speciell
  • Jag, En
  • Saker min som behöver veta om världen
  • Boktjuven
  • Förgiftade äpplens klubb
  • Dålig karma
  • Harry Potter och hemligheternas kammare
  • Harry Potter och fången från Azkaban

Kommentar: Ganska många, de tre första känns som det var mer än en månad sen jag läste dem.

Recenserade böcker: Bara två... Jag måste bli bättre på att recensera mer!

Antal lästa sidor: 2705 sidor
Kommentar: Mer än vanligt. Snittboken blir nästan exakt 300 sidor, och det blir ungefär 90 sidor per dag! Det låter helt sjukt!

Bästa bok: Jag, En
Sämsta bok: Jag kände mig speciell
Kvinnliga författare: 4 författare
Manliga författare: 4 författare
Novell: -
Tjockis (över 450 sidor): 2 stycken, Boktjuven och Harry Potter och fången från Azkaban.
Före detta hyllvärmare: 1 bok, Boktjuven

Jämförelse med maj: Då läste jag också 8 böcker, men mer än 1000 sidor mindre...
Läsa i juli: I början av juli är det Läs-A-Lot så då har jag några mål, men annars kan jag läsa vad som helst.