6 juli 2013

Minirecensioner

Här är de sista recensionerna i mitt recensionsmarathon, det blir några minirecensioner.

Bättre bilder / iPhone av Martina Holmberg. 
En bok om hur man tar fina bilder med en iPhone, från grunderna till vilka appar som är bra att redigera i. Den var intressant men ibland upprepande. Jag lärde mig flera saker i den. 3/5 stjärnor.

Kurt Cobain finns inte mer av Hanna Jedvik. 
Den utspelar sig år 1992 om Lovis som träffar Du. I början hade jag svårt att förstå om de var vänner eller tillsammans, och om Du var kille eller tjej. Du heter Alex och döljer något, men Lovis kan inte sluta vara med hen (skrev det för jag tror det är meningen att man inte ska veta först). Handlingen var helt okej, och språket bra. 4/5 stjärnor.

Saker min son behöver veta om världen av Fredrik Backman. 
Den handlar om allt möjligt, titeln beskriver bra. Roligt skrivet men lite seg ibland. Några exempel av kapitlen är "Vad du kommer att behöva veta om rörelseaktiverade toalettlampor" och "Vad du kommer att behöva veta om varför Felicias mamma är sur på mig". Den är skriven för föräldrar så jag fattade inte alla skämt. 4/5 stjärnor.


Hemligheter av Anna Ehring.
Den sista delen om Nisse vars mamma är död och som har en ödla som kan prata. Jag läste den för att få veta slutet på serien, som jag gillade mycket innan, men nu är jag för gammal för den. 3/5 stjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.