2 december 2014

Ellen Keys strandFör någon vecka sen var jag i Ellen Keys hus vid Vättern. Jag var i närheten på en restaurang med släkten för att fira och den åkte vi dit och gick runt. Jag visste inte vem Ellen Key var men jag förstod att hon var väldigt känd och det står stå här på Wikipedia: "Ellen Key, född 11 december 1849 utanför Västervik, död 25 april 1926 i hemmet Strand på sydsluttningen av Omberg vid Vättern, var en svensk författare, pedagog och kvinnosaksideolog. 

Ellen Key var en av sin tids mest inflytelserika författare, även utanför Sveriges gränser. Hennes nära band till August Strindberg gick med tiden över i en ömsesidig bitter fiendskap, manifesterad bland annat i Strindbergs roman Svarta fanor, där Ellen Key framställdes under namnet Hanna Paj som en intrigerande och osympatisk person."

Jag vet ju inte så mycket om henne och har inte läst något men jag tänkte visa lite bilden.2 kommentarer:

  1. Tack för bilderna! Nån gång vill jag komma dit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Och jag kände inte ens igen namnet eller stället ;)

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.