18 december 2014

Bokpyssel

Igår var jag på biblioteket med min bokcirkel och vi hade avslutning. Det var avslutning för flera "klubbar", till exempel en mangaklubb, så det var fika och bokvikning. Bokvikningen var väldigt rolig och det blev väldigt snyggt. Jag gjorde den här granen på bilden. Tyvärr tog jag inte bilder där men alla blev väldigt fina.

Jag tog också hem en annan bok och tänkte göra en bättre, som är hel. För den jag gjorde gick sönder mitt i så den är bara fin på halva sidan.


Jag tycker det ser coolt ut, både modernt men lite gammalt. För att göra en så river man bort ryggen och omslaget och den borde vara på ungefär 100 sidor om man vill ha den ungefär så tight. Sen så viker man varenda sida så som jag visar på bilderna här under. 

Vik höger kant så det blir jämnt mot bokens rygg och ett snyggt hörn längst upp. Vik in det "vikta" igen som man gör med flygplan ungefär. 
Ta den lilla spetsen som sticker ut och vik in bakom den sidan du har vikt.  
Ta bort den sidan och gör likadant med varje sida. Denna bilden lurar lite och det ser ut som om ena sidan av triangeln är längre, men de är egentligen lika långa. Det känns i början som det ska ta jättelång tid, men sen kommer man in i det och det går snabbt. 

Om man googlar på book art så kommer det upp massa coola (omöjliga) konstverk gjorda av böcker.

4 kommentarer:

 1. Aj Aj Aj!! Gör ont i mig när folk gör så med böcker! xD (men ja, jag tycker det är väldigt fint också! ;) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah ja lite ;) Men detta var gamla låneböcker som redan var trasiga :)

   Radera
 2. Superfin! Jag blir så sugen på att prova :)

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.