6 september 2014

Somna av böcker

I helgens bokbloggsjerka är frågan Får böcker dig att somna eller håller de dig vakna i all oändlighet på nätterna? (Kolla här för info om bokbloggsjerkan eller alla andras svar.)

Mitt svar är att det beror väldigt mycket på böckerna. Om det är en bok som jag vill läsa ut snabbt för att jag måste eller att jag vill läsa en annan bok så kan de göra mig väldigt trötta. Då sätter jag ofta mål, typ kom till sidan 120, läs till klockan blir 10:30 eller till nästa kapitel innan jag släcker. Det har hänt två gånger att jag har somnat med lampan tänd när jag har gjort så. Jag tänker att jag tar en paus i boken, och helt plötsligt har jag lagt ner huvudet och somnat... Egentligen borde jag ju sluta läsa men det gör jag inte.

Sen finns det andra böcker som gör att jag blir förvånad av hur mycket klockan är eller som gör att jag inte vill sluta läsa. Men jag har aldrig kunnat läsa till två, tre en vardag bara för att jag läser en bra bok, jag har för stort kontrollbehov för att "råka" lägga mig sent.6 kommentarer:

  1. Vilka sköna bilder!

    SvaraRadera
  2. Så kan det nog vara, kontrollbehov. Det är jag som ska bestämma när jag ska sova :)

    SvaraRadera
  3. Normalt blir jag pigg av att läsa, så om jag inte bestämmer mig för en tid jag ska sluta så kan jag hålla på till morgonen. Men nu när jag är sjuk så kan jag somna sittande mitt på dagen mitt i en mening. det känns ovant och skumt...

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.