5 september 2014

"Vero hit & dit"

av Katarina Kieri. Bilder av Helena Lunding Hultqvist.

Förlag: Lilla Piratförlaget
Sidor: 189 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 8-12 år

Handling: Det kommer en ny tjej till Markus klass. Hon heter Vero och bor tillsammans med sin pappa och de har nu tvingats flytta igen. Markus vill gå hem till henne men istället får han följa med Vero till affären och handla.

En dag när de är på Markus gård så träffar de hans nyinflyttade granne och får följa med och äta nybakta bullar och spela piano. Markus har aldrig varit så glad, detta är skillnad från det tysta, dystra hem som han bor i. Men plötsligt står mamma där i dörren och undrar vad det är som väsnas.

Omdöme: En väldigt fin och mysig barnbok. Bilderna är verkligen fina och färgglada. De ger mycket känsla och är moderna. Känsla vad det jag tänkte mest på när jag läste den. Det är mysig känsla mellan personerna, enkel och fin text och härlig stämning. Det gör det till behaglig läsning som jag njöt av. Jag tycker ibland att barnböcker blir konstigt att läsa för jag känner mig i helt fel ålder men under denna så tänkte jag inget på det. Det var bara skönt att byta av med en enkel och lättläst bok.

Som sagt är det en fin och glad bok, men den har inte bara glada händelser. Både Vero och Markus har det lite svårt hemma och Vero som behöver flytta så ofta.

Betyg:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.