13 augusti 2014

Första veckan på Språkresan

De senaste dagarna har jag inte haft någon tid för blogg och läsning (jag har inte läst ut en enda bok, på snart en månad!), men nu ska jag ta igen och skriva massa inlägg. Jag börjar med den första veckan under min resa. 

Jag har varit på en tre veckors språkresa med STS på Isle of Wight i England. Jag åkte själv och jag ville åka för att bli bättre på engelska. Jag bodde i värdfamilj med tre andra svenska tjejer.

Första dagen - Fredag 18/7
Jag flög från Landvetter och träffade där en del som skulle till Isle of Wight, men också andra ungdomar som skulle till andra engelska städer. (Förresten, på flygplatsen inne i Pocketshop träffade jag Marcus som bokbloggar på Marcusbiblioteket. Vi var bloggambassadörer för Bokmässan förra året och jag visste att han jobbade där, men jag trodde inte att jag skulle träffa honom.) Flyget var försenat för att det hade varit storm i London. Men vi fick gå fram i cockpit som "förlåt", det var coolt och kaptenerna var trevliga. Sen åkte vi till Isle of Wight i en minibuss och träffade värdfamiljen och de som jag skulle bo med. 

Andra dagen - Lördag 19/7
Jag åt frukost och vi fick skjuts till stället vi skulle träffas. Gjorde Treasure hunting, vi gick runt i grupper och skulle hämta eller ta kort på saker i staden Newport. Nästan varje dag åt vi lunch i en park i Newport. Första dagen var det chips, macka med mjukost, choklad och vatten men vi bytte sen ut chokladen till frukt och mjukosten till skinka och grönsaker. På eftermiddagen spelade vi brännboll och gjorde namnlekar. Efter eftermiddagsaktiviteten åkte vi hem och åt middag. Nästan varje kväll var det en till aktivitet. Den kvällen var vi i Ryde, en stad som jag och mina rumskompisar var ganska trötta på efter tre veckor för vi var tvungna att ta en buss som tar en timme (fast det var 15 min med bil) och den bussen gick bara en gång i timmen. Så varje kväll kom vi tio minuter för sent eller 50 min för tidigt... När vi väl var där fortsatte vi med lite lekar på stranden för att lära känna varann.

Tredje dagen - Söndag 20/7
Åt frukost (rostad macka, nutella, Cherios med mjölk). I Newport gjorde vi City Hunt, liknande lek från gårdagen och åt sen lunch. Tid för shopping i den staden och träffades sen vid parken för att ta bussen till skolan och se var den låg. Tog det lugnt och gick tillbaka till stan. Photoquiz och sen fick vi välja optional activities för hela resan. Det är frivilligt, man köper till dem och det finns många olika att välja mellan. Jag valde Ghost Walk och en dagstur i Southampton, två val som jag är väldigt nöjd med nu i efterhand. Det var två roliga aktiviteter. Vi åkte hem och åt middag, ris med kyckling, champinjoner och ärtor. Tog bussen till Sandown och badade med mina rumskompisar och några andra. Det var en väldigt rolig och mysig kväll.

Fjärde dagen - Måndag 21/7
Gick till skolan tillsammans och gjorde ett test för att se vilken av tre grupper man skulle vara med i under skoltiden. Det var väldigt lätt i början men blev sen svårare och svårare. Gick och shoppade och fikade. Hela gruppen åkte till Ryde och badade. Väldigt varmt i vattnet! Vi kom hem men åkte snart till Newport för lekar. 

Femte dagen - tisdag 22/7
Åkte till skolan och fick veta grupperna. Det var ganska lika uppgifter i de olika grupperna, men ändå väldigt bra att de delar upp det. Åkte till Newport och gick i lite affärer. Var i Ryde och badade, väldigt varmt och skönt men mycket krabbor. Skulle ta en tidig buss men missade i bytet och fick vänta själv i Sandown. Efter att vi hade ätit var vi i Newport för Ghost Walk. Först pratade han bara, intressant men lite svårt att hänga med ibland. Vi trodde att han bara skulle prata, men så kom det en som var utklädd och skrämde oss. Hon kom flera gånger i olika kläder, men vi blev helt klart räddast första gången. Vi stod och skrek inne i en liten gränd...

Sjätte dagen - Onsdag 23/7
Åkte till skolan och hade lektioner. Det hade vi varje vardag under tre timmar. Det var verkligen inte som lektioner i skolan, mest prata i grupp eller lekar. Jag hade gärna haft lite seriösare skola, där lärde jag mig inte så mycket nytt. Vi missade första bussen till The Needles för det var för många som skulle dit. The Needles är höga klippor som kommer upp vid havet. Vi åkte linbana ner till havet. Det var fint men inte så speciellt som jag trodde det skulle vara. Det kändes inte som England. Åkte till Newport för att byta buss men jag hann inte åka hem emellan. Det var lugnt för mig för jag hittade wifi, toalett och vi var sen flera som åt middag på Subway. Sen var det STS Student party, det var som disco med musik och ljus. Det var väldigt varmt så jag blandade med att sitta inne på en innergård och prata.

Sjunde dagen - Torsdag 24/7
Var i skolan och jobbade med en bok bok, lekar och pratar. Det blev lite konstig eftermiddag med lite problem och saker som blev inställda. Men vi gjorde Treasure hunt igen, och vi gick mest runt i staden. På kvällen var det danstävling i parken med vilka som dansade bäst under en halvtimme. Vi kom hem lite tidigare och pratade med våran värdmamma. 


Detta var den första veckan av min resan. Det blir lite konstiga, korta meningar för det är så mycket att skriva om. Det kommer fler sånna här inlägg och också inlägg med bara bilder och allt det praktiska med resan. Om det är frågor om språkresor får ni gärna kommentera så kommer svaren i ett inlägg.

Stranden i Sandown en kväll.

The Needles.

The Needles.

En av discorna som var med STS elever.

En innergård på skolan Isle of Wight College där vi hade våra lektioner.

2 kommentarer:

  1. Hur var shoppingen? Många affärer? Fanns primark?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Isle of Wight är inte riktigt stället om man vill shoppa mycket, då finns det nog bättre engelska städer. Det finns Topshop, New Look, Next och HM men inte så många andra kända klädaffärer. Men vi åkte till Portsmouth, Southampton och i slutet till London (där Primark, och många andra affärer finns), så jag tycker det har varit tillräckligt.

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.