14 augusti 2014

Bokugglan i Guldbyxorna

Det fina paketet jag fick.
När jag var bortrest fick jag ett roligt mejl från Nordisk film. De presenterar Pojken i guldbyxorna som kommer på bio den 26 september. Den handlar om en pojke som hittar ett par guldbyxor som ger han obegränsat med pengar som han väljer att skänka till välgörenhet. Nordisk film undrade om jag vill få ett par guldbyxor och skänka 1000 kr till en valfri välgörenhetsorganisation. Jag tycker det är ett jättebra och roligt sätt att marknadsföra en film, och vill såklart vara med.

I början var det väldigt svårt att välja vad jag vill skänka pengarna till men jag kom på att det är bra att stödja utbildning och mot analfabetism i fattiga länder, det har lite koppling till bokbloggen också. Det var faktiskt svårare än jag trodde att hitta en organisation som skänker pengar till det. Jag ville inte ha så känd och stor välgörenhetsorganisation, för de får "tillräckligt" med pengar men alla små känns lite osäkra och jag var inte säker på att pengarna går dit de ska.

Tillslut hittade jag denna texten:

I Senegal är analfabetism ett stort problem, halva befolkningen kan inte läsa och skriva, 63 % av dessa är kvinnor. Det leder till att 25 % av de senegalesiska kvinnorna lever i utanförskap. Unesco och Always samarbetar kring projektet “Sisters for Education” med slutmålet att se till att 40 000 flickor och kvinnor i Senegal får läs- och skrivundervisning.

Det var något sånt som jag hade tänkt men tyvärr kan man inte skänka direkt till det samarbetet, men jag väljer att skänka till Unesco. De har funnits sen 1945 och det är en del av FN. De stödjer många olika men utbildning är en del, som man kan se på bilden här under.

4 kommentarer:

 1. Hejsan, jag har precis börjat på En varm vinter och den verkar bra!! :D Är den det tycker du? Läser även Mitt klimatkatastrofala liv, den är väldigt bra! Ska till bokmässan i år också, ska du? :) Rolig och smart idé med Pojken i Guldbyxor! Hälsningar Siri

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också "En varm vinter", den var intressant. Tyvärr lånade jag den som e-bok på biblioteket och den har nu automatiskt lämnats tillbaka utan att jag hann läsa den.

   Ja, jag ska till Bokmässan :)

   Radera
 2. En riktigt rolig ide och bra eftersom man skänker pengar till ett bra ändamål, undrar hur många sådana presentkort dom skickar ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var kul att få vara med! Jag undrade också hur många, har ingen aning.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.