11 juni 2014

"Francesca"

av Melina Marchetta.

Förlag: X Publishing / Gilla Böcker
Sidor: 272 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13-18 år
Serie: Det är en fristående bok men Marchetta har också skrivit Jellicoe Road.

Handling: Francesca har börjat på en före detta pojkskola där hon försöker skaffa vänner. Ska hon välja någon av de fördomsfulla killarna eller någon av de få tjejerna som gick på hennes tidigare skola, de som hon aldrig har gillat? Samtidigt som hon försöker trivas i skolan så börjar hennes mamma bete sig konstigt. Hennes mamma har alltid varit den gladaste och energirikaste Francesca någonsin har träffat, men helt plötsligt går hon inte upp ur sängen och ligger bara och gråter. Då förstår Francesca hur mycket hon har tagit för givet.

Omdöme:
Väldigt bra bok men inte riktigt lika bra som Marchettas Jellicoe Road. Jag tycker den är intressant och unik med sin handling, med depressionen och på pojkskolan. Det känns modernt! En annan modern sak som jag gillar med boken är omslaget. Det är coolt hur hon smälter in i bakgrunden och bara huvudet och slipsen syns, men jag tycker den hade blivit ännu snyggare utan blommorna. På bilden jag har i detta inlägget så är färgen lite fel, det är mörkare grön i verkligheten.

Det finns många fina karaktärer som hade kunnat beskrivas mer för jag tyckte det var svårt att hålla reda på alla namn. Det kan också bero på att det är ganska ovanliga namn som gör att jag blandar ihop det.

Betyg:

4 kommentarer:

  1. När man går in på din flik A-Ö och man trycker på länken till Fröken Europa så kommer man till Fjäril. Bara så du vet. :)

    SvaraRadera
  2. Jag ska läsa den här boken snart,tycker den låter riktigt ganska rolig med en tjej som börjar på en föredetta killskola

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.