3 november 2013

"Lex bok"

av Sara Kadefors.

Förlag: Lilla Piratförlaget
Sidor: 326 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13+
Övrigt: Har blivit Augustnominerad i år.

Handling:
Lex är väldigt negativ och hatar det mesta. Hennes pappa är i fängelse och har varit det i flera år. När hennes mamma träffar en ny kille så gör det inte Lex positivare. Den nya killen, Bruno, är ungdomsförfattare men har inte blivit utgiven på flera år och söker nu en ny story. Han tar hjälp av Lex som berättar en överdriven historia om hennes barndom när hon levde med den kriminella pappan.

Men när Bruno börjar skriva ner hennes historia så startar hon bloggen Lex blogg (den finns på riktigt, skriven av författaren) där hon skriver om exakt samma historia och gör karaktären Maya. Hon och hennes kompis Jonatan klär ut sig och fotograferar där hon blir en ny person, de går till och med på fester som Maya.

Hon provocerar och gör skillnad, och bloggen bara växer och växer. Hur länge kan man hitta på en person och hinner bloggen bli populär innan Bruno är färdig med sin bok?

Omdöme:
En unik och modern berättelse! Jag tycker det är jättekul att läsa om hur hennes blogg växer och om bloggvärlden! Det finns inte så många böcker om bloggning och det är det som gör den unik och modern. Många svenska böcker just nu är ganska lika men denna är helt egen.

Lex är också en speciell karaktär men hon känns trovärdig. Hon går sin egen väg trots att hon är ganska ensam och blyg.

Jag vet inte riktigt vad som var så bra med den nu i efterhand, men det var väldigt roligt att läsa den och jag skulle vilja ha en del två så att jag kan läsa mer om Lex (trots att slutet det var ett väldigt bra slut).

Betyg:

2 kommentarer:

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.