1 oktober 2013

Bokmässan 2013: Söndagen

Jag gick och lyssnade på Smilla, som är 15, 16 år och har skrivit kokboken Smilla bakar glutenfritt. Hon bakade glutenfria cupcakes och pratade samtidigt om hur hon gjort boken och vad som inspirerar henne. Det var intressant att lyssna på henne, och hon kändes vuxen. Efteråt fick man smaka på en cupcake och de var jättegoda!

Sen gick jag på föreställningen som David Wibergs bok Anteckningar från ett källarhål är baserad på. Han klädde ut sig till en tjej och spelade väldigt blyg och lite deprimerad tjej. Den var rolig och kändes väldigt verklighetstrogen! Precis innan föreställningen skulle börja så ringde min telefon och det var från UR. Ingerun hade pratat med dem på lördags eftermiddagen men jag var upptagen då, men hon gav dem mitt visitkort och sen så ringde dem då. UR sänder vissa seminarium som är 45 minuter och under den kvarten emellan seminarierna så har de små intervjuer och de var intresserade av att intervjua mig om bokbloggning och bloggambassadörerna.

Så vi bestämde en tid och sen gick jag och träffade dem. Det var direktsända intervjuer och min blev på kanske 5 minuter som gick på Kunskapskanalen i söndags. Jag fick veta alla information bara några minuter innan så jag hann inte säga till någon att kolla men en kompis hade råkat se mig. Intervjun gick bra tror jag men jag hade velat se den, de kanske skulle lägga upp dem på UR Play men det var inte säkert. Vad det någon som såg det? Hur var det?

Så jag gjorde faktiskt både min TV- och radiodebut förra veckan! Och intervjua-författare-på-scen-debut!

Jag hann också med två andra seminarium. Ett som hette Economista med Pingis Hadenius, som nu kommer ut med boken med samma namn, med Isabella Löwengrip. Och det sista jag gjorde på mässan var att lyssna på Sören Olsson och Anders Jakobsson (Sune- och Bert-böckerna). Det tyckte jag var väldigt kul faktiskt, det var roliga berättelser som de och andra varit med om och hur de hållt sig på topp i 30 år.

Sen åkte jag tåg hem, och jag var så trött! Jag sov 10 timmar den natten, och somnade lite efter nio!

Smilla till höger.

Jag såg Caitlin Moran på lite närmre håll.

En lite läskig bild på när David är utklädd till Linnea.

Pingis Hadenius

Sören & Anders,


6 kommentarer:

 1. Jag kollade också på David Wiberg, tyckte den var rätt så bra, men blev uttråkad emellanåt. Och så lyssnade jag även på Sören o Anders, de var sjukt roliga och ett bra avslut på bokmässan!

  Är också siktbrödet, fortfarande.skullebehöva en veckas semester efter detta.

  Var iaf kul o träffa dig irl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, föreställningen blev lite seg ibland men lite skratt :D Och Sören och Anders gjorde så att jag skrattade mycket!

   Det var kul att träffa dig också!

   Radera
 2. Mysigt med Bokmässa-Jag har ett boktips i bloggen ifall du har tid,ork & lust ;)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske hinner gå in och titta :)

   Radera
 3. Jag såg din intervju på kunskapskanalen, tycker den var bra. :) Kunde inte gå på mässan så kollade på de seminarier kunskapskanalen sände istället.

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.