25 augusti 2013

Tematrio: Sommarensläsning

Jag ska i sista minuten vara med i Lyrans noblessers Tematrio (det blir en ny fråga imorgon). Veckans tematrio är Berätta om tre bra böcker du läst i sommar!

 • De utvalda: Tankeläsaren av Kristin Cashore. Väldigt bra och spännande! Språket är snabbt och jag fastnade mycket, nu när jag har läst ut den vill jag bara läsa mer. Den handlar om Katsa som är särling, en person med en speciell gåva, hennes gåva är dödandets gåva. Hon jobbar för kungen, för vad skulle hon annars kunna göra med en sån gåva?
 • Två eller tre saker jag glömde berätta för dig av Joyce Carol Oates. En bok som jag hade väldigt höga förväntningar på, bara titeln gjorde mig jättenyfiken! Den var inte riktigt så bra som jag hade hoppats men den var ändå bra. Den handlar om Merissa som var kompis med Tink. Tink kom plötsligt till klassen och fick många vänner, men sen försvann hon lika snabbt som hon kom. Hon begick självmord, och hennes vänner fattade aldrig varför.
 • Förgiftade äpplens klubb av Lily Archer. (Jag har skrivit en recension på den innan.) En lite speciell bok om en internatskola där tre tjejer blir kompisar och det enda de har gemensamt är att de har elaka styvmödrar. Bra skriven och oftast rolig.

2 kommentarer:

 1. Jag har boken " Den utvalda" Fick den som julklapp förra året av en vän. Men har aldrig läst den än :) Är den otäck?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den är inte så otäck men spännande!

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.