26 augusti 2013

Day 06 – A book that makes you sad

Jag har läst några riktigt bra böcker som är sorgliga, och fått mig att gråta.

Den första jag kommer på är John Greens Förr eller senare exploderar jag. Den är riktigt bra, och väldigt sorglig! Den ska förresten bli film snart, vilket ska bli väldigt kul.

Sen har jag läst Jag saknar dig, jag saknar dig av Peter Pohl som också är sorglig (och som också blivit film). Den handlar om två tvillingsystrar, och den ena dör i en trafikolycka. Det får man veta i de första sidorna, men man vet aldrig när det kommer hända.

För några år sedan läste jag också I taket lyser stjärnorna (av Johanna Thydell) och Livet på en kylskåpsdörr (av Alice Kuipers). De är båda sorgliga men väldigt fina. Båda handlar om en tjej som har en mamma med cancer. Livet på en kylskåpsdörr är skriven som lappar som mamman och dottern skriver till varandra för de ses nästan aldrig, och sen kommer sjukdomen.

 En ung kvinnas sista ord av Regine Stokke är en biografi av Regine från Norge. Det är hennes blogg som hon skrev i när hon var sjuk som blev bok. Hon hade leukemi och i boken är det blogginlägg, kommentarer och brev från hennes vänner och familj.

(Idag är det exakt en månad till Bokmässan börjar! Jag började göra alla intervjufrågor idag, så nu börjar jag fatta.)

2 kommentarer:

  1. Alla dessa cancerböcker! De är så otroligt jobbiga att läsa, men himlabra! Jag har läst tre av de du nämnde. Blev sugen på Livet på en kylskåpsdörr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det finns väldigt många sorgliga böcker om cancer, och oftast är de bra!

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.