3 juni 2013

"Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner"

av Malin Stehn.


Förlag: Opal
Sidor: 201 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 12-14 år

Handling: 
Lovisas mamma är deprimerad och ligger bara i gästrummet. Pappan säger inte så mycket och Lovisa får inte veta så mycket. Hennes gamla bästis har skaffat nya vänner och Lovisa är helt ensam, förutom Ricky. Ricky som är med i Idol, och har så fina ögon och bra låtar!

Livet går på för Lovisa, men det enda hon längtar efter är konserten med Ricky! Hon börjar också träffa sin granne, men han spelar bara på sin gitarr hela tiden.

Omdöme: 
Jag tycker handlingen kändes väldigt ny och det var intressant att läsa! Det var kul att så mycket av boken handlar om musik. Men ibland tycker jag Lovisa verkade vara 12, 13 år, och hon går egentligen andra året på gymnasiet... Hon förstod inte varför hennes mamma bara låg i sin säng och hon såg på Ricky på ett lite barnsligt sätt.

Annars gillar jag språket väldigt mycket, det är ganska detaljerat och beskrivande.

Betyg:

2 kommentarer:

  1. Hon gick i åttan. Det var Simon som gick 2:an på gymnasiet.

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.