22 maj 2013

"Restips för utomjordingar: Din guide till planeten jorden"


Förlag: Bonnier Carlsen i samarbete med Berättarministeriet
Sidor: 106 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 10-100 år

Handling: Korta tips från barn i åldern 8-14 om hur man ska bete sig på Jorden om man är utomjording. Alla tips är väldigt tänkvärda och roliga! Här är några citat:

 • "Var trevlig mot människan och hälsa. Om du får ett svar som låter bää, voff, mjau eller mu, så är det ett djur du pratar med. - Victor, 12 år."
 • "När någon dör på en begravning är det väldigt många som gråter, så gå bara på begravning när du vill gråta. - Yasmine, 10 år."
 • "Så får du vänner på Jorden: Skaffa Facebook och Instagram. - Hamodi, 11 år."
 • "Få inte panik, bli inte rädd, är inte människor! Man måste andas, inte bli arg. - Maximus, 10 år."

Omdöme: Väldigt fin! Fast det är en ganska kort och lättläst bok så stannade jag ofta upp och tänkte på vad jag läste för allt är så smart. Jag kan inte förstå hur barnen kommer på vad de ska skriva! Det är väldigt sant och uppriktigt men ändå har jag aldrig läst något liknande innan. Då tänkte jag att vuxna har som en spärr, att man inte skriver det självklara utan man ska skriva något "nytt". Men sen kom jag på att vissa av de som skrev var i min ålder, och jag hade aldrig skrivit som de... Och det de skriver blir roligare och intressantare att läsa!

Betyg:

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Har taggat dig att gör tegelstenstaggen här:
  http://laslampan.blogspot.se/2013/05/tegelstenstaggen.html
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men jag har faktiskt redan gjort den.

   Radera
  2. Inte enligt sökfunktionen på din blogg :)

   Radera
  3. Jag prövade också, och du har rätt. Jag förstår inte varför, för man kan söka på annat...

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.