11 april 2013

"Jag tog ditt liv"

av Anders Brundin.


Förlag: LL-förlaget (Tack för boken!)
Sidor: 110 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13+

Handling: Torbjörn har gjort det mesta i sin karriär, men han har aldrig haft någon familj. Han ska snart fylla femtio när han åker hem till sin hemstad. Där träffar han sin gamla barndomsvän som har jobbat i stadens skola, sen han själv gick ut skolan. Barndomsvännen, Fredrik, har två barn och har ett tryggt liv. Torbjörn stannar i hemstaden och träffar Fredrik och hans familj mycket.

Bara några dagar innan Fredrik ska bli rektor på skolan så blir han anmäld för att trakasserat en elev. Alla vet att han är oskyldig, men efter ett tag tror han knappt själv på det. Han slutar jobba och då råkar Torbjörn få hans gamla jobb. Ingen kan få Fredrik glad och Torbjörn börjar nästan bo hemma hos dem. Plötsligt märker han att han gillar Fredriks fru, mer än en vän...

Omdöme: Väldigt unik bok för han, bokstavligen, tar Fredriks liv. I början får man inte veta vad som har hänt, man vet bara att Fredrik är borta. Sen får man veta händelser från barndomen och tillslut får man veta vad som hänt. Det gjorde att jag var nyfiken och ville fortsätta läsa. Det är en väldigt lättläst bok, den är ungefär 15 cm hög och det är mycket luft i texten.

Betyg:

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag jättesugen på att läsa den! Ska fråga efter den på biblioteket.

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.