12 april 2013

1:a veckan hos Gilla böcker

Några av deras böcker, och lite andra böcker.
Här är en sammanfattning av min vecka som praoelev hos Gilla böcker. Manusen och sådant är hemligt, men det är vad jag har gjort.

Måndag: Jag har skrivit mer om måndagen här men jag fick börja läsa manus och få veta hur det går till och vad jag ska få göra.

Tisdag: Läste ett manus som troligtvis inte kommer bli publicerat, men jag tyckte språket var bra men handlingen var lite speciell. Jag började läsa Vi är inte sådana som i slutet får varandra av Katarina Sandberg. Jag ska intervjua henne till en sida i nästa vecka och fick läsa manuset innan det kommer ut. Boken kommer ut om någon vecka. Var med på ett möte om manusen som hade kommit in under några månader. Fick veta vilka manus jag ska läsa.

Min arbetsplats.

Onsdag: Läste ett annat manus som jag gillar mycket. Men jag vet inte om den kommer bli bok än. Paketerade in recex och en annan låda med massa böcker.

Torsdag: Skrev vad jag tyckte om manuset jag läste i onsdags. Fortsatte läsa Vi är inte sådana som i slutet får varandra. Sorterade provläsningspapper till LitteraLund och paketerade in och lämnade paketet på posten. Hade ett litet möte om vad jag tyckte om manusen jag har läst.

Fredag: Läste färdigt Vi är inte sådana som i slutet får varandra och skrev intervjufrågor till Katarina. Läste ett nytt manus (som jag inte gillar så mycket än). Gjorde några av uppgifterna man ska göra till skolan under praon t.ex. anteckna om arbetsplatsen och speciella uttryck och ord.

Jag skriver nästa fredag igen om vad jag har gjort nästa vecka.

10 kommentarer:

 1. Det måste vara roligt att få läsa olika manus som folk skickar in. Verkar vara en rolig praktikplats.

  SvaraRadera
 2. Går du på gymnasiet eller grundskolan? :)

  SvaraRadera
 3. Väldigt spännande att höra om detta!
  Hur många av manusen som hade kommit in blev utdelade och hur många lästes inte av någon - på ett ungefär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu har de en praktikant som läser minst 15-20 sidor och sen bestämmer den första bedömningen. Om hon gillar det mycket så får redaktören läsa det och hon läser hela om hon gillar den och annars refuseras den.

   Nu när jag var där, läste jag 6 hela manus även om jag inte tyckte alla skulle bli en bok så läste jag klart dem.

   Radera
 4. Vilken toppen vecka du hade det :D

  SvaraRadera
 5. Hej! Vet du ungefär hur många manus som kommer in till Gilla Böcker per år/halvår/månad? Skulle vara intressant att höra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det ju ett tag sen jag praoade där och jag kommer inte riktigt ihåg (och det kan ha förändrats) men det var något/några manus per dag skulle jag gissa på.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.