26 mars 2013

Veckans bloggambassadör


Veckans bloggambassadör är Mathias på Ordförrådet.

Läste du mycket som ungdom?
Ja i perioder. Jag hade svårt att hitta någon specifik genre som jag gillade så när jag väl fastnade för något försökte jag läsa allt. Det blev ofta att jag tog böcker ur mina föräldrars bokhylla och läste så det blev en ganska rolig blandning. Pappa gillade humoristiska böcker och kåserier medan min mamma läste romaner. Sen läste jag ganska mycket serietidningar med. Beställde amerikanska Marveltidningar som jag köpte en gång i månaden då den lokala serietidningsaffären fick in nyheter.

Vilken är din favoritungdomsbok?
Det är faktiskt en serie böcker, Fem-böckerna av Enid Blyton. Tror att det är närmare 25 böcker som handlar om fem barn som löser mysterier i England. De var alla stöpta i samma mall och väldigt tillrätta lagda men de fungerade som bränsle för fantasin. Önskade ofta att jag var en av den modiga barnen

Favoritförfattare som skriver ungdomsböcker?
Det blir ett väldigt traditionellt svar, Astrid Lindgren. Jag tycker att Mio min Mio, Ronja Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta är bland det bästa ungdomsböcker som skrivits.

Läser du ungdomsböcker, nu när du är vuxen?
Ja det gör jag. Har flera som jag köpt som ligger och väntar. En kollega till mig läser mycket ungdomsböcker och ger mig ständigt nya boktips.

Är det någon bok som du önskar att du hade läst när du var ung?
Jessica Schiefauers Pojkarna. Den gjorde stort intryck på mig när jag läste den i vuxen ålder och tror att den hade hjälpt mig att se saker jag inte såg eller förstod.

2 kommentarer:

  1. Trevlig intervju! Jag läste också en miljon fem-böcker och förutom äventyren var jag avis på de återkommande picknickarna, sockerdrickan, skinkan, äggen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har faktiskt aldrig läst en fem-bok, jag vet vilka det är men jag har aldrig läst dem. Jag tror jag har en hemma t.o.m.

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.