31 mars 2013

BOKBLOGGSSKOLAN: Tjäna pengar på sin blogg

Jag har tjänat lite pengar på att blogga genom olika metoder, och jag tänkte berätta lite om dem. Vissa har jag använt, andra inte. Och tänk på att man inte kan tjäna pengar om man inte har trafik.

Videofyme: En sida där man får pengar om man lägger upp filmer och så får man några ören per varje visning. Jag har ungefär 500 visningar på alla mina videos tillsammans, och har tjänat ihop 12 kr så det går väldigt sakta. Och så får man inte pengarna förrän man har minst 500 kr. Fast jag har inte gjort någon ny video sen i somras så jag är inte så aktiv där.

Bild från Weheartit.com.
Kärlek större än pengar.
Affiliatenätverk: Det finns massa affiliatenätverk, och jag använde TradeDoubler ett litet tag, men sen märkte jag att man inte tjänar alls mycket pengar. Man kopierar en kod och lägger in på bloggen och då blir det en reklamannons. Det är lite olika men vissa nätverk har att man måste klicka på annonsen och sen köpa, och andra bara att man måste klicka. Sen får man några ören per klick.

Sponsrade inlägg: Företag kan betala för om man skriver ett inlägg med en länk till en speciell hemsida eller produkt. Väldigt mycket pengar för lite jobb, men svårt att bli tillfrågad. Jag har blivit erbjuden 700 kr för ett inlägg, och då är min blogg ändå inte stor!

Bloppis: Blogg+loppis=bloppis. Många modebloggare säljer sina gamla kläder på sina bloggar, och jag har sålt några böcker. Jag gjorde ett inlägg med några böcker där det står om skicket, priser och frakt. Uppdatera inlägget och ta bort böcker du sålt. Jag tror jag har haft 3 bloppisar, och alla mina böcker blev inte sålda. De tog jag med till ett bokbyte, så nu har jag bara bra
böcker och böcker jag inte läst än.

4 kommentarer:

  1. god förmiddag! :D fin blogg..^^ allt bra med dig idag?

    SvaraRadera
  2. Fin blogg och bra tips! Här finns några fler varianter :)

    http://laddagratis.se/category/tjana-pengar/

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.