13 februari 2013

"Nattens cirkus"

av Erin Morgenstern.

Förlag: Norstedts
Sidor: 421 sidor
Ålder: 13+

Handling: Allt börjar med en utmaning mellan två män som två barn, som inte känner varandra, blir fästa till. Det drar med sig en svartvit cirkus, magi och massor av människor. Boken utspelar sig under nästan 20 år  från flera städer och personer. Cirkus är öppen när solen är nere och förflyttar sig genom städer utan att någon märker det. Plötsligt är cirkusen i den staden och är där några dagar, plötsligt är den borta.

Omdöme: Väldigt speciell och allt är väldigt bra detaljerat. Jag tyckte den var svår att förstå i början för att jag inte läste årtalet som kapitlet handlade om. Då förstod jag inte att boken hoppar i tiden och vilken person perspektivet var ifrån. Den är gjord lite att man inte ska förstå allt, som Jellicoe road, men sen knyts allt ihop. Alla karaktärer är väldigt bra beskrivna och olika. Jag har inte läst en liknade bok någon gång, och det enda minuset är att jag tyckte den var lite seg i mitten.

Betyg:

6 kommentarer:

 1. Du har rätt. Det var nog ett tag där det hände ännu mindre än annars.:) Jag gillade också den!

  SvaraRadera
 2. Den har jag fortfarande olläst i hyllan, men ser fram emot att läsa den så småningom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns många böcker som man är sugen på i sin bokhylla ;)

   Radera
 3. Vilken bra boktips! :)
  Här är länken! :D Hoppas att du kommer att gilla den! Har kollat noga i din blogg!
  http://finlandsgullet.wordpress.com/2013/02/15/bloggtips-bokugglan-2/

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.