12 februari 2013

Börja läsa engelska böcker

Den första engelska
 boken jag läste.
Jag har länge haft som mål att läsa böcker på engelska böcker både från skolan och från mig själv. Jag har läst någon väldigt lättläst bok då och då, men aldrig läst på riktigt. Nu har jag däremot börjat göra det och jag vet fler som vill börja läsa på engelska så jag har gjort en lista.
 1. Din engelska lärare kan hjälpa att hitta dig lättlästa böcker, men där bokstäverna ändå inte är två centimeter höga (sådana böcker började jag att läsa, men det hjälper ingenting). Du klarar förmodligen mer än du tror, och man förstår i alla fall sammanhanget. Om inte din lärare kan hjälpa dig kan också en bibliotekarie hjälpa till.
 2. Även om du inte förstår hela handlingen i början så fortsätt läs. Läs sakta men stanna inte upp varje ord du inte förstår. Jag har känt att det inte är alls samma att läsa på engelska som att läsa på svenska, och att jag inte får hela handlingen, men helt plötsligt kändes som det släppte. Speciellt på min senaste bok, helt plötsligt fattade jag.
 3. Om du har svårt att veta vilka böcker du ska läsa så ta böckerna du vill läsa på svenska och ta reda på om originalspråket är engelska. Pröva att läsa de böckerna.
 4. Läs engelska noveller på Wattpad. Jag har skrivit om den här. Om du inte har en mobil där du kan ladda ner appar så finns Wattpad på Internet också.
 5. Skriv upp de engelska böckerna du har läst. Om du redan skriver upp alla böcker du läser, gör en egen lista för de på engelska.
 6. Sätt upp ett mål t.ex. att läsa 50 böcker på engelska. När du har klarat det så gör något för att belöna.
Tänk på att tipsen går att använda till att börja läsa böcker på andra språk också.

7 kommentarer:

 1. Ja, är det en sak lärare älskar så är det elever som vill ha boktips! Hoppas att din lärare tipsar om något riktigt bra :)

  SvaraRadera
 2. Finns det bra engelska men lättlästa böcker som du kan tipsa om? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan göra ett inlägg om det :)

   Radera
  2. Vad snällt! :)

   Radera
 3. Cherub böckerna på engelska är helt fantastiska!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har jag aldrig hört om, men jag ska kolla upp dem :)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.