14 februari 2013

Bokbloggsskolan: Få fler läsare

Jag glömmer alltid bort Bokbloggsskolan, men här kommer i alla fall ett inlägg.

 • För det första så får man inte 100 nya följare på en dag bara av att följa tipsen. Min statistik går uppåt i slow-motion, och ibland går den ner.
 • Om du har en bokblogg är det bra att lära känna andra bokbloggare. För de flesta som läser bokbloggar, bokbloggar själva. Så kommentera bloggar (inte spamma, utan läs inlägget och skriv en passande kommentar) och prata med bokbloggare i sociala medier. 
 • Skriv rubriker som man söker på Google. Då får du träffar därifrån som kan bli nya läsare. 
 • Om du har någon bra idé kan du få andra bokbloggare med på den idén. Om det har något med böcker att göra så kommer förmodligen bokbloggarna skriva om det på sin blogg med en länk.
 • Fortsätt blogga även om inte trafiken är jättehög. Om du bara bloggar för att få läsare/pengar så kommer det inte gå så långt tror jag. 

8 kommentarer:

 1. Jätte bra tips! :) Jag har ett till som jag brukar använda, det är att pinga bloggen. Jag använder den här sidan: http://www.bloggtrafik.nu/run.php?id=164658 där kan man pinga på flera ställen samtidigt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)Jag pingar också ibland men jag glömmer det oftast.

   Radera
 2. Glad alla ♥ ans dag! :) Får jag tipsa din blogg på min blogg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! :D Du får gärna tipsa :)

   Radera
 3. Tack för tipsen, jag har haft min blogg sen typ november. Under typ 1-2 månader så bloggade jag flera gånger i veckan. Nu har jag tröttnat på att blogga, fast jag vill göra det. Jag orkar liksom inte göra det fast jag vill. Har du något tips på hur jag kan få blogglusten tillbaka?? //olivia på www.booksismylife.devote.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt tips är att försöka blogga även om man inte vill ibland, så får iaf jag blogglusten tillbaka efter ett tag.

   Radera
 4. Vilka jättebra tips, roligt med bloggskola!:)

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.