14 mars 2009

MiljöböckerJag har läst två böcker om miljön. De var väldigt bra faktaböcker. Den ena heter: "Cykla, panta och rädda en isbjörn". Den är skriven av Jörn Spolander. Den är lite lättare och lite mer till barn. Den har 63 sidor och lite bilder. Den handlar om tips som är bra för miljön. T. ex. Miljöbra resor, maträtter och så att din skola eller jobb blir miljövänligt. Boken får 4/5 som faktabok och 3/5 som rolig att läsa.
Den andra heter: "Klimatsmart". Den är skriven av Bodil Sjöstorm, Per Johnsson och Mikael Persson. Denna boken är lite tjockare, så om du inte orkar läsa den själv ge den till din mamma eller pappa. Den har 150 sidor men den har också bilder. Den handlar om ung. samma sak. I slutet finns en ordbok med svåra ord som finns i boken. Den får 3/5 för både rolig att läsa och faktabok. Den får lite mindre betyg för den var längre och jobbigare.

2 kommentarer:

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.