27 juli 2015

Readathon (med mig själv)

För någon vecka sen var det många bokbloggare som var med i ett Readathon, alltså ett läs-marathon och det tänkte jag köra själv denna veckan. De kallade det Läs-a-lot men det är likadant som Readathon. Jag missade början av Läs-a-lot och så hade jag fullt upp den veckan, men nu kan jag! Jag gjorde min sista inplanerade arbetsdag igår och denna veckan har jag inget planerat.

Readathon går ut på att läsa så mycket man hinner under en vecka. Istället för att fastna i mobilen (mitt största problem), slötitta på TV (det gör jag inte särskilt mycket) eller något annat onödigt så ska man läsa. Innan ska man sätta upp lite mål och välja vilka böcker man vill få lästa. Jag kommer uppdatera om hur det har gått efter varje dag.

Mina mål:

 • Läsa fyra noveller från Novellix.
 • Läsa minst 700 sidor (i snitt 100 sidor om dagen).
 • Komma så långt som möjligt i Odinsbarn (661 sidor).
 • Försöka läsa ut böcker som jag har haft halvt utlästa i bokhyllan.
Det här är alla "småböcker" som jag har och många av dem är från Novellix.

De till vänster är olästa och de till höger har jag läst. Det är synd att jag
har så många olästa så därför har jag som mål att läsa fyra stycken.

Jag tror det blir att jag ska läsa dem här för de är i en "serie" även om de inte har något med varandra att göra, de bara har matchande omslag och kom ut samtidigt. 

Detta är de böckerna som jag har lust att läsa, det kommer kanske inte bli alla under en vecka. Jag är Malala har jag kommit halvvägs i och Nick och Norahs onädliga låtlista har jag också läst mycket av, men det var så länge sen att det måste jag läsa om. Den tunna boken Wrong exit är en enkel, engelsk bok som jag vill läsa bara för att öva. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs har jag velat läsa jättelänge och den är populär så det ska bli kul. Sen är där även Odinsbarn som har blivit väldigt populär. Den är ju väldigt tjock så därför vill jag bara börja i den så jag kommer igång. 

4 kommentarer:

 1. Kul grej! De små från Novellix är så himla söta, själv hade jag lyckats bli av med dom (fråga mig inte hur, jag vet inte själv)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många fina böcker från Novellix! Vad synd att du har tappat bort dina, de kanske gömmer sig i bokhyllan ;)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.