21 juli 2015

"Legend"

av Marie Lu.

Förlag: Modernista
Sidor: 291 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 14+ Crossover
Serie: Första delen i en trilogi. Finns även en 0,5 bok som heter Life before Legend. 

Handling: June är en bråkig tjej som är den enda i hela Republiken som fått 1500/1500 poäng i en prövning de har när de fyller 10 år. Hon är en duktig elev på "militärskola" men så mördas hennes bror och hon blir den som får uppdraget att sätta fast den misstänkte Day.

Day är 15 år och Republikens mest eftersökta brottsling. Han stjäl för att få mat och att hjälpa sin fattiga familj, men nu har han blivit anklagad för mord!

Omdöme: En väldigt spännande och svårt-att-sluta-läsa-bok! Jag måste ändå säga att den liknar Hunger games, Divergent och Rör mig inte-serierna... De är ju väldigt bra allihopa men det är synd att böckerna blir så pass lika. Jag tycker inte denna slår de tre andra nämnda men den var väldigt spännande när jag läste och det ska bli kul att få reda på fortsättningen. Språket är bra och det är intressant att läsa från de två ungdomarnas perspektiv. Det är fina och intressanta karaktärer som man tycker om direkt. Trots att de är varandras fiender så gillade jag båda, men det går lite upp och ner för att de är inte så snälla mot varandra.

Betyg:2 kommentarer:

 1. För någon månad sen la du ut en bild på dina self-shelves. Nu tänkte jag höra vart du har köpt hyllorna? Har kollat runt lite men inte hittat någon sida där man kan köpa dom.. Skulle vara en rolig grej att ha sina böcker på!
  Jag tycker som dig om Legend - spännande - även fast jag inte har läst ut den..
  Riktigt bra blogg, intressant och bra boktips. Fortsätt som du gör! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte mina i någon designaffär, men efteråt så har jag sett dem på både Åhléns och TGR.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.