6 juni 2015

(M)ornitologen och tatueringar

I förrgår fick jag ett brev med Alfabetas höstutgivning. Det var en liten katalog med vuxenböcker, ungdomsböcker och barnböcker. Jag tittade mest på ungdomsböcker och jag tycker (M)ornitologen av Johanna Thydell låter väldigt bra. Jag har gillat alla hennes tidigare böcker och denna verkar vara intressant, men den kommer inte ut förrän i oktober. Såhär beskrivs den på Alfabetas hemsida:

Moa har det utmärkt, tack så mycket. Hon bor med sin pappa, pappas fru Susanne och sin älskade lillebror Lucas. Sedan finns vapendragaren och bästa vännen Otto. Livet leker, himlen är blå. Moas mamma Hedvig försvann visserligen utan ett spår när Moa var två år gammal, men det är inte direkt något Moa går och grubblar över. 

En dag berättar hennes pappa att Hedvig har hört av sig. Moas försvunna morsa vill hux flux träffa Moa, men aldrig i livet att hon tänker skutta in i en famn som försvann för fjorton år sedan. Det vore visserligen bra med en förklaring. Men Hedvig ska inte få inbilla sig att Moa vill ha något med henne att göra. Ett möte ska det bli, inget mer. 

Med katalogen fick jag även två "gnuggtatueringar" eller vad det heter. Jag har inte haft på mig en sån på flera år men ändå visste jag direkt hur man gjorde, konstigt! Jag satte en på min arm och en på min lillasyster.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.