18 april 2015

Liebster Award - Tag

Jag blev nominerad till Liebster Award av Sandra på Snowglitter. Jag har blivit nominerad en gång tidigare men eftersom man får nya frågor varje gång så bloggar jag om det igen. Här är reglerna:

 • Länka tillbaka till personen som nominerade dig
 • Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig
 • Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare
 • Göra 11 frågor till dem som du nominerar
 • Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar


1. Vad är det bästa med att läsa?
Jag tycker det bästa med att läsa är att man tar det lugnt samtidigt som det är underhållande. Det finns så många bra böcker och när man förstår det så är det svårt att sluta läsa.

2. Vem är din absoluta favoritförfattare?
Väldigt svår fråga... Det var faktiskt längesen som jag tänkte på det. Jag tror jag väljer David Levithan för jag tycker Jag, En är en sån bra bok.

3. Hur många böcker läser du per månad?
Jag vill säga och tänka att det är runt åtta böcker, som det var innan men jag måste tyvärr erkänna att det har minskat kraftigt det senaste året. Det är nog snarare 4, 5 böcker i genomsnitt. Vissa månader bara två, andra månader sju böcker.

4. Vad gör du om en bok är riktigt dålig och seg?
Jag tror jag lägger bort den och slutar läsa, men det senaste har jag kommit på att jag tycker alla böcker är bra... Jag ger 99% av alla böcker minst 3/5 stjärnor. Jag vet inte varför det har blivit så men det är lite synd.

5. Hur många bokmärken har du?
Hur många jag har: Väldigt många
Hur många jag använder: Inga

Som tur är så är det inga dyra bokmärken utan bara pappersbitar som jag har fått någon gång.

6. Vilken är den bästa deckaren du läst?
Jadu... Under mellanstadiet älskade jag deckare som t.ex. Petrinideckarna och Lassemaja men sen så har jag inte läst så mycket deckare. De jag har läst än så länge har varit så läskiga att jag inte tycker det är kul. Jag läste ungdomsdeckaren Röd som blod av Salla Simukka och den gillar jag väldigt mycket! Spännande och intressant, men inte så läskig.

7. Finns det någon karaktär från någon bok som är väldigt lik dig?
Nej, det är ingen som jag har tänkt på i efterhand.

8. Vilken är den bästa boken du läst på engelska?
Det är Paper towns av John Green!

9. Köpa eller låna böcker?
Låna, jag lånar nästan bara böcker men ändå så svämmar mina bokhyllor över. Jag fattar inte hur det går ihop. Jag gillar att låna för jag läser aldrig om böcker och känner att jag inte behöver äga dem.

10. Vilken var din favoritbok när du var liten?
Det beror lite på hur gammal som det menas. Under mellanstadiet gillade jag Alva-böckerna, Martin Widmark och Petter Lidbecks böcker mest.

11. Har du någon gång träffat en författare? Vem i så fall?
Ja, jag har träffat flera författare. De flesta har varit under Bokmässan de senaste tre åren. Där ser man författare var man än är. Författare som jag har pratat med är bland annat Jenny Jägerfeld, Katarina von Bredow, Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren och Christin Cashore (över Google Hangout).

Tack för roliga och bra frågor Snowglitter! Nu ska jag tagga vidare till 11 andra bokbloggare men jag kommer tyvärr inte göra det... Jag känner att jag skriver så i varje tag men det beror på att jag inte läser några bokbloggar regelbundet längre. Jag vet inte vilka som har gjort den eller jag kommer knappt på 11 bokbloggar. Så tyvärr men alla som läser detta får givetvis svara.

6 kommentarer:

 1. Bra svar du hade! Nu gjorde du mig nyfiken på "Jag, En" :)

  SvaraRadera
 2. Jag har också taggat dig i denna award! :) http://filo-sofie.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag får se om jag gör frågorna igen...

   Radera
 3. Ååååå lassemajas detektivbyrå var ju största favoriten! <33

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är väldigt roliga och spännande!

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.