5 februari 2015

"Paper towns" av John Green

Idag läste jag (äntligen) ut Paper towns av John Green. Jag köpte den i London förra året (och jag har faktiskt skrivit en krönika om den upplevelsen som jag har publicerat här på bloggen). Jag har velat läsa Paper towns väldigt länge och nu är den utläst.

Jag kommer inte skriva en recension på den just nu, men ett litet omdöme kan den få. Och så kopierar jag in handlingen från Bokus:

Quentin Jacobsen har älskat den iögonenfallande och äventyrslystna Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de som grannbarn lekte tillsammans. Så när hon öppnar fönstret till hans rum och klättrar in i hans liv igen och övertalar honom att följa med på en genialiskt hämndaktion följer han med.

Efter deras natt tillsammans kommer Quentin till skolan för att upptäcka att Margo - som alltid varit något av en gåta - nu har förvandlats till ett mysterium. Hon brukar försvinna ibland, men aldrig så här länge. Kan hon vara död? Men snart upptäcket Quentin att Margo lämnat subtila, smarta ledtrådar bara för honom. Budskapet är tydligt: Hitta mig om du kan!

Vägen mot gåtans lösning är vindlande och tvingar Quentin att inse att ju närmare han kommer Margos gömställe desto mindre vet han egentligen om henne. Och kommer han att hinna fram innan hon försvinner igen?

Den är inte i närheten av Förr eller senare exploderar jag men det är fortfarande en väldigt bra bok. Spännande, intressant och speciell. Den är lite lik Looking for Alaska som John Green också har skrivit, men jag tycker om den här mera.

2 kommentarer:

  1. Hej på dig!
    Jag har taggat dig i enkäten Vårlängtan, som cirkulerat runt på många bloggar. Kika in på min blogg för att se den, hoppas du vill göra den! :) / kram
    (funderar faktiskt på att läsa Pappersstäder sen! Den kommer ju ut som film snart!)

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.