20 januari 2015

Tävling! Vinn två böcker från Atrium Förlag

AVSLUTAD!

Idag är det dags för en tävling på bloggen! Jag tror att det är nästan två år sen min senaste tävling, det har tyvärr runnit ut i sanden. Men nu så!

Det är en tävling i samarbete med Atrium förlag och priset är två ungdomsböcker från deras senaste utgivning. Vinnaren får själv välja om böckerna ska vara e-bok eller inbunden.

Den första boken heter Blandband av Steven Camden och den kom ut i höstas. Jag läser den som e-bok i min mobil just nu men jag har spräckt min skärm så nu kan jag inte läsa på mobilen längre. Men jag ska fortsätta så fort jag har lagat den för jag gillar boken jättemycket. Här är handlingen kopierat från deras hemsida:

2013 flyttar Ameliah in hos sin mormor efter att hennes föräldrar har dött. Där hittar hon ett kassettband i gästrummet. Ett band med en pojkes röst på - en röst som hon nästan inte kan höra, men som tycks tala till henne.

1993 spelar Ryan in en dagbok på ett gammalt kassettband. Han pratar om sin mammas död och om kärleken till en ny tjej som han precis har sett och som inte ens vet att han existerar.

Det är mer än bara kassettbandet som binder samman Ameliah och Ryan.

Den andra boken heter Jag är Solace av Siobhan Dowd. Den kommer inte ut förrän i februari så vinnaren får förhandsläsa den. Jag har inte läst den än men jag har fått den som e-bok och jag är intresserad av att läsa den. Handlingen: 

Det enda som kan muntra upp Holly är minnena av mamma. Hon har fått nog av sin falska fosterfamilj, sin tråkiga skola och allt tjat om att skärpa till sig.

Men så hittar hon peruken och allt förändras. När hon bär det lysande askblonda hårsvallet är hon inte längre trista Holly, hon är Solace: den ohejdbara, smidiga, vasstungade partybruden som går rakt mot natthimlen med utsträckt tumme och cigg i handen och liftar till Irland för att hitta sin mamma.

Så börjar resan, med Solace som svassar och Holly som smyger genom England, genom minnena, och upptäcker sitt rätta jag.


Siobhan Dowd var en brittisk författare med rötterna i Irland. Hon skrev fem böcker, varav tre publicerades efter hennes tragiska bortgång 2007, den senaste 2013.

Tävlingsregler:
Alla kan vara med och tävla och det enda som behövs är att kommentera det här inlägget. Skriv bara din mailadress och när tävlingen är slut så lottar jag bland kommentarerna. Vinnaren kontaktas via mail och sen får Atrium vinnarens adress och skickar böckerna direkt. Och om man vill ha dem som e-bok så får man dem via sin mail. 

Om man vill ha större chans att vinna kan man gilla min sida på Facebook. Då får man två lotter istället för en. Jag kommer inte publicera kommentarerna ifall man vill hålla sin mail hemlig. Så det är bara jag som läser kommentaren och man kan inte se hur många som är med och tävlar. 

Tävlingen är öppen till och med söndag (den 25 januari 2015). 

Lycka till!

Uppdatering: Här har vinnaren presenterats.

2 kommentarer:

 1. Verkar vara en bra blogg med bra tips.
  Älska böcker själv.
  Vinner jag vill jag ha "riktiga" böcker =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Men om du vill vara med i tävlingen får du skriva en till kommentar för jag måste ha en mailadress.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.