24 augusti 2014

Personliga boktips

Sen i höstas och fram till i sommar så skrev jag ungdomsrecensioner till JönköpingsPosten varannan vecka. I sommar tog jag paus och nu vill vi ha ett nytt koncept. Det ska vara som personliga boktips, att man frågar för en speciell genre eller tips för en speciell ålder. Det blir tre frågor som publiceras en gång i månaden i tidningen. Frågorna ska ställas här på bloggen. Sen kanske jag gör en speciell sida för det, men nu när jag bara provar så ställs frågorna på det här inlägget. Kommentarerna kommer inte visas utan jag väljer tre stycken och om det blir kommentarer över så sparar jag de till nästa månad.

Jag vet inte riktigt när frågorna kommer publiceras i tidningen men inom några veckor och då visar jag också tipsen här på bloggen.

Så skriv jättegärna frågor som är lite förklarande - för vilken ålder, typ av bok, tjocklek, andra böcker som du gillar eller ett typiskt språk. Allt behöver inte svaras på men så mycket att jag fattar vad du är ute efter. Det är inom ungdomslitteraturen, för att det jag har mest koll på, men allt från 12+ fram till crossover.

Uppdatering: Det behöver inte vara så noga skrivet, det ska vara lite samma känsla som i de här frågorna jag svarade på för ett tag sen: 

"Jag läser väldigt mycket och eftersom att jag är 12 år börjar de här 9-12 år böckerna bli för lätta för mig att läsa. Jag tycker att böckerna är jättebra men det går för snabbt att läsa de. Jag vill ha något nytt att bita i och då har jag testat några ungdomsböcker. Det är bra för det är ungefär den svårighetsgraden jag vill ha men oftast handlar de om typ 16-åringar och det händer lite saker som jag tycker att jag inte vill läsa om riktigt än. Eller så är de läskiga och jag är lite skraj av mig och gillar inte när det är för läskigt. Har du några tips på vilka böcker som skulle kunna passa mig?"

eller bara så här enkelt:

"Hej, kan du ge förslag på böcker som är inspirerad av sagor, som någon bok om Snövit i nutid, eller något liknande?"

2 kommentarer:

  1. Undrade faktiskt vart dina recensioner hade tagit vägen i JP...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du hade uppmärksammat dem så!

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.