2 augusti 2014

Mina tre läsdagböcker

Jag har haft tre läsdagböcker där jag skriver de böckerna jag läser. Innan det och emellan har jag också skrivit på papper. Det är egentligen smidigare för man kan ha dem i en pärm och flytta runt, men böcker känns lite finare. På bilden syns de tre som jag har haft. Först hade jag den röda, sen den stora - för bokälskare - och nu den svarta i mitten. Jag har plats för typ 10 böcker till i den, sen är den slut och då får det bli papper ett tag igen.
Den röda, som jag hade först, är väldigt enkel och har plats för ungefär 70 böcker. Den har förord av författaren Aidan Chambers. Det man fyller är titel, författare, datum och anteckningar. 

Den andra Läsdagbok för bokälskare är väldigt fin och välgjord. Den har plats för typ 80 böcker och också plats för listor på Favoritförfattare, Böcker att läsa och "Gåvor & lån". Det finns också ifyllda listor på boktips i olika kategorier. Det man fyller i på varje bok är författare, titel, sidor, datum och egna tankar, och också ringa in smileys och symboler. De kan man se på näst nästa bilden. Det är en rolig bok att fylla i men jag hade hellre haft plats för fler böcker än massa listor.

Den jag har just nu är mer lik den första jag hade. Den är enkel och man kan fylla i titel, författare, datum och anteckningar. Denna har åtta rader för egna anteckningar, vilket är mycket mer än de andra som har två, tre rader. På de raderna har jag själv skrivit in så man kan skriva antal sidor och betyg. Denna har plats för 74 böcker.

Den röda med plats för fyra böcker på varje omslag.
Den stora, väldigt fin och roliga grejer att fylla i.
Den jag har just nu, med plats för mycket anteckningar.
Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken som är min favorit, alla är bra på olika sätt.

8 kommentarer:

 1. jag tycker om att läsa mina gamla läsdagböcker, men jag skriver inte alltid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser nästan aldrig i dem men det är bra om man ska kolla upp nån bok, och jag skriver faktiskt alla.

   Radera
 2. Jag har aldrig provat att skriva i en läsdagbok, men det verkar ju smidigt. Har ofta dålig koll på vilka böcker jag har läst.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle vilja ha en fin läsdagbok! :)

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.