4 augusti 2014

IMDb.com för böcker

Jag söker alltid på Adlibris eller Bokus när jag ska se vad en författare har skrivit eller originaltiteln på en bok. Det är smidigt och lättsökt, men jag har kommit på att det inte är så bra. Där finns bara böckerna som de har köpt in och som inte är slutsålda, alltså fattas massa böcker.

Istället finns Libris där man kan söka på alla böcker och se vilka bibliotek som har dem. Det är bra för där finns alla böcker, men jag gillar inte utseendet och tycker det är svårt att förstå sökningarna. Sökningen är mycket krångligare än på bokhandlarna. Jag har tänkt att jag söka där, men det blir ändå alltid Adlibris. Det skulle finnas en sida som funkar som IMDb.com men för böcker istället för filmer. Att man kan se uppföljare, böcker av samma författare och till och med karaktärer. Finns något sånt?

15 kommentarer:

 1. Goodreads är utan tvekan den bästa sidan för det!

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Nej, men ska göra det nu när alla säger det ;)

   Radera
 3. Det skulle väl möjligtvis vara Goodreads som kommer närmast den funktion som imdb har.

  Mari

  SvaraRadera
 4. Håller verkligen med! Imdb för böcker skulle jag älska!! :)

  SvaraRadera
 5. Jag använder mig av goodreads om jag vill kolla upp uppföljare och andra böcker som en författare skrivit. Själv tycker jag att goodreads är väldigt bra då kan man ha sin egen "hylla" där med lästa, att-läsa, ge betyg osv..
  LibraryThing är också en liknande sida som har ännu fler funktioner, men den har jag inte använt mig av så vet inte så mycket om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har Boktipset.se som är en svensk version av Goodreads men där finns inte riktigt alla böcker.

   Radera
 6. Det vore ju rena drömmen om det fanns något sådant! Tyvärr vet inte jag om det finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar inte som det, förutom Goodreads då.

   Radera
 7. Goodreads.com finns ju, visserligen engelskspråkig men man kan tillexempel se övriga länders omslag och även de flesta svenska böckerna finns. Där går det lätt att se vilka böcker som tillhör samma serie, vad författaren mer har skrivit och skriver på nu. Man kan också ge betyg till böcker man redan läst och blir rekommenderad böcker beroende på de man tidigare läst.

  SvaraRadera
 8. Goodreads tycker jag för det mesta funkar bra, det är bara någon gång ibland som jag stör mig på något på sidan eller kommer på att jag saknar något. Informationen jag söker brukar i alla fall finnas där :)

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.