23 juli 2014

"Rädda mig inte"

av Tahereh Mafi.

Förlag: B. Wahlström
Sidor: 399 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13+ Crossover
Serie: Del 2, efter Rör mig inte! Recension på den finns här.

Handling: Kan finnas spoilers om du inte har läst första boken!
Juliette, som fortfarande dödar så fort någon nuddar hennes hud, bor nu nere i marken för att lära sig mer om sin gåva och utveckla den. Hon märker att de andra människor som också har olika gåvor, är rädda för henne och hon utvecklas ingeting. Samtidigt måste hon hålla sig borta från Adam, som också försöker utvecklas. Trots att hon inte är inlåst och att hon känner folk som gillar henne, så mår hon inte bra.

En dag får hon följa med ut i verkligheten, där hon inte har varit på flera år. Mycket är förstört och invånarna känner av att det snart kommer hända något stort.

Omdöme:
Tahereh Mafis språk är minst lika bra och nytänkande som i ettan. Det är ofta korta, moderna meningar med mycket känsla i. Vissa meningar är överstrukna, så som i titeln, och det är en av anledningarna till att språket känns nytänkande.

Handlingen är hela tiden spännande och intressant. Det händer saker hela tiden som förvånar och överraskar. Detta är en helt perfekt serie, som inte saknar något! Perfekt i allt, från bikaraktärer till omslaget!

Slutet gör att man bara vill läsa mer, och som tur är hade jag Bryta sönder som e-bok och kunde börja på den direkt efter. Det är del 2,5, alltså en mellanbok, som är från Adams perspektiv. Det kommer en recension på del 1,5 och 2,5 om några dagar.

Betyg:


6 kommentarer:

 1. Vilken fin framsida på boken! :)
  http://finlandsgullet.wordpress.com/

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Den var bra! Ska bli kul att läsa sista delen.

   Radera
 3. Åh jag måste läsa den boken snart, älskade den första delen. Undrar också om du har läst en av mina favoritböcker, "Fyra dagar fyra nätter" av Morgan Matson? Annars borde du absolut göra det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har inte läst den faktiskt. Jag har hört om den och vill läsa den, men det har inte blivit av.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.