4 juni 2014

Låneböcker och sommartävling

Idag var jag på biblioteket för min bokcirkel. Det var "officiell avslutning" men förmodligen kommer vi träffas i sommar också. Vi pratade om Ädelstenstrilogin men främst om den första delen, Rubinröd, av Kerstin Gier. Vi kom fram till att första boken utspelar sig under väldigt kort tid, bara några dagar och att översättningen är dålig, men alla gillar serien mycket, annars pratade vi mest om annat roligt.

Jag lånade tre böcker, det hade jag inte planerat men det är ju sommarlov snart så jag hinner förmodligen läsa dem. Och alla är tre böcker som jag vill läsa mycket!

 • Ljus ljus ljus av Vilja-Tuulia Huotarinen - Det verkar vara speciellt språk och jag har bara hört positivt om den, men jag hade ändå inte tänkt att läsa den men blev idag tipsad om den och blev mer intresserad. 
 • Economista av Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius - Jag har läst Isabellas andra böcker och de gillade jag. Och så ska jag gå ekonomi på gymnasiet nästa år och då är det kul att veta lite, men det är egentligen inte därför som jag vill läsa den. 
 • Sist men inte minst Rädda mig inte! av Tahereh Mafi! Jag gillade Rör mig inte! mycket så det blir kul att fortsätta serien.


Detta var en sommartävling de hade på biblioteket över sommaren där man skulle läsa fem böcker och svara på några frågor, och så får man en bok när man lämnar in.

4 kommentarer:

 1. Vilket bibliotek?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stadsbiblioteket i Jönköping.

   Radera
 2. Tror du att det är fler biblotek som kör tävlingen, eller är det just bara det bibloteket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt denna tävlingen är nog bara det här biblioteket, men jag vet att flera bibliotek hade en tävling baserat från Sommarboken.se förra året, och det verkar arrangeras i år med.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.