26 juni 2014

Kyrkogårdsboken som radioteater

Författaren Neil Gaiman har skrivit bland annat Coraline och är nu aktuell med Oceanen vid vägens slut. Jag har inte läst någon av hans böcker förutom att jag började på Kyrkogårdsboken för flera år sen. Jag läste inte klart den för jag kom inte in i den och förmodligen var jag lite för liten.

Nu läste jag att Kyrkogårdsboken kommer som radioteater i sommar. Jag tycker det låter kul och väldigt speciellt. Jag följde julkalender på radion för några år sen men annars lyssnar jag knappt på radio, förutom i bilen. Det blir nästan som en ljudbok, som jag har börjat lyssna lite på nu i sommar.

Radioteatern har premiär 30 juni i P1 och beskrivs såhär i ett pressmejl:
"I 'Kyrkogårdsboken' förlorar en liten pojke sina föräldrar. Men här tas han om hand av spöken istället för djur. Det börjar riktigt hemskt. Den onde mannen Jack smyger in i ett hus och mördar en familj, men en liten pojke lyckas undkomma kniven. Barnet flyr till en undanskymd kyrkogård där spökena fattar medlidande och bestämmer sig för att ta hand om honom. 

Pojken, som kallas för Ingen, växer upp och får lära sig alla de speciella egenskaper som en levande människa måste ha för att överleva på en kyrkogård. Men han får aldrig lämna kyrkogården, för där ute i skuggorna slipar den onde mannen Jack sin kniv och väntar på att slutföra sitt uppdrag."

Det sänds vardagar klockan 09.15-10.00 från 30 juni till 9 juli i P1. Det är åtta avsnitt och de är 45 minuter var.

Pressbild på de största karaktärerna.

2 kommentarer:

  1. Hej Tova - du har inga bra tips på hästböcker som passar en tjej som är 12? Helst några lite tjockare böcker, med mer text. Inte böcker som Sigge och liknande, utan lite mer substans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag läser inte så mycket hästböcker men jag vet att Lin Hallberg, som skrivit Sigge-böckerna också skriver andra hästböcker för äldre. T.ex. "Hemma kanske inte är en plats" och "Vem ä du Johanna?".

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.