16 maj 2014

Stora Bokbytardagen och författarintervju

Idag är det Stora Bokbytardagen. Jag hade gärna bytt flera böcker som jag har sorterat ut men har ingen att byta med eller kan ta mig till en bytplats. Stadsbiblioteket där jag bor hade visst ett bytbord men jag har inte kunnat gå dit idag under den tiden det var öppet. Jag ska till Stadsbiblioteket om några timmar för att gå på intervju med författaren Ester Roxberg så det kändes onödigt att gå dit två gånger under en dag.

Ester har skrivit ungdomsböckerna Antiloper och Fågelhuset. Jag har inte läst någon av hennes böcker men har alltid velat det. Hennes senaste bok heter Min pappa Ann-Christine och den handlar om när hennes pappa kom ut som transsexuell. Intervjun jag ska gå på är med både Ester Roxberg och hennes pappa och den anordnas för att det är Qom ut-vecka i Jönköping.

2 kommentarer:

 1. Inte för att gnälla men det är väl transsexuell hon är, inte transvestit? Har inte själv läst boken, men för att inte spä på transfobin är det viktigt att benämna saker vid dess rätta namn.
  Läs gärna mer på tex http://tekoppenstankar.wordpress.com/transskolan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt! Gick snabbt när jag skrev det, men ändrar nu.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.