24 maj 2014

"Blodapelsin"

av Anna Vogel.

Förlag: Aglaktuq (Tack för boken!)
Sidor: 222 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 15-18 år

Handling: Emma är 16 år och bor i en liten stad i Sverige. Hon är trött på det händelsefattiga livet och sina vänner. Då träffar hon Nina som är coolare och gör roliga grejer på fritiden. De börjar umgås och Emma börjar fundera på om hon är homosexuell.

De har slutat nian och de hittar en skola i Köpenhamn som är inriktad på design och att sy. Båda har det intresset och de planerar att flytta dit efter sommaren, men blir det som Emma har tänkt?

Omdöme: En unik ungdomsbok som utspelar sig i Danmark. Jag gillar att den inte bara utspelade sig i Sverige och att man får veta hur hon gör när hon flyttar hemifrån. (Det är förvånansvärt få böcker som handlar om att flytta hemifrån kom jag precis på. Jag kommer inte på en enda bok där det står om flytten och de första månaderna..) Jag trodde att Emma var äldre och att hon flyttade till Danmark efter gymnasiet men förstod nu, när jag sökte på boken, att hon slutade högstadiet.

Språket är lätt och har bra flyt. Det är också ungdomligt och modernt. Jag gillar hur karaktärerna är beskrivna för de känns realistiska men ändå unika.

Betyg:

7 kommentarer:

 1. Jag såg att du hade Papertowns av John Green på din bokhylla på din header, har du skrivit en recension om den? :9

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har faktiskt inte läst den än, men jag planerar att läsa den i sommar. Så det kommer en recension på den nä'r jag har hunnit läsa den.

   Radera
  2. Aha okej :D Köpte den igår och ville veta vad jag skulle ha för förväntningar inför den <3 Bra blooooogg

   Radera
 2. Gillar du chips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jadå :) Men gillade faktiskt inte det för bara några år sen.

   Radera
  2. Favoritsmak? :)

   Radera
 3. Hmm... ;) Sourcream onion tror jag :)

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.