14 mars 2014

Spritz - Att kunna läsa snabbt

Jag såg en länk på Facebook om att de försöker utveckla ett sätt som gör att man läser minst 40% snabbare än tidigare. Jag blev nyfiken och hittade sidan Spritz. De säger att det som gör att läsningen går relativt sakta är att man måste röra ögat. Därför har de skapat "ett nytt sätt" att läsa. Man ska ha ögat på den bokstaven som är röd, på bilden är det L:et, och samtidigt byts ordet i en hastighet som man själv väljer. Nu finns det bara en ruta där man kan testa, men de planerar att göra till e-böcker, mejl osv.

Först tyckte jag det gick jättesnabbt men sen förstod jag och hann läsa orden. Jag tror absolut att man kan vänja sig med att läsa på det viset! Men jag tänkte på om man börjar tänka på något annat, som ofta händer om man läser när man är trött, så hade det gått flera sidor innan man hinner upptäcka det och det känns svårt att gå tillbaka. Det verkar också svårt att veta när det passar att sluta läsa. Det går att testa själv här.

4 kommentarer:

 1. En lösning på "så många böcker - så lite tid"? Jag vet inte. Jag tycker att böcker ska få ta tid, det behövs ju lite eftertänksamhet också. Min långsammaste läsning har nog varit "David Copperfield" av Dickens. Och det berodde inte bara på att det är en rejält tjock bok utan att jag valde att inte läsa så långa stycken i taget. Det var en fin läsupplevelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hade varit skönt att få alla böcker så snabbt utlästa för jag kommer aldrig hinna läsa alla böcker jag vill men, som du säger, det får inte gå för snabbt att bara plöja igenom alla böcker.

   Radera
 2. Kändes konstigt att läsa så ... o.O men rolig tanke, och kunde ju faktiskt funka! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som det är lätt att glömma detaljer och svårt att kunna gå tillbaka.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.