8 februari 2014

13-årig författare och svensk bok blir film

Jag såg att det kom en bok som heter Hjärtat fortsätter att slå för ungefär en vecka sen. Det jag reagerade på var att Maj Lundgren, som har skrivit den, är 13 år! Jag tycker den låter riktigt bra och ska försöka få tag på den. Så här beskrivs den på Bokus:

Hjärtat fortsätter slå. En smärtsam och samtidigt hoppfull berättelse om djupaste sorg, om saknad och om svek, men främst om vänskap och kärlek. 

Klasskamraterna Jessica och Hugo var femton respektive sexton år gamla när de var och en upplevde den värsta sommaren i sina liv. Mitt i sorgen och saknaden, då livet vänts uppochner var sommarlovet över och skolan började igen. Vad gör man när någon säger åt en att gå vidare och man varken kan eller vill? Vad svarar man på frågan "Hur mår du?" när inget längre bär? Och kan man säga något alls när man för femtioelfte gången får höra: "Jag beklagar sorgen"? Facebook, instagram, twitter ... runtomkring fortgick alla andras liv som om ingenting hade hänt. Då upptäckte Jessica och Hugo varandra och där, sida vid sida, hittade de styrkan de behövde för att våga söka en ny mening i tillvaron. 

Hjärtat fortsätter att slå är en berättelse om vänskapen och kärleken - de största och starkaste krafterna som håller oss uppe när allt annat rämnat.

Låter intressant och det är kul att det är en så ung författare.

Jag såg också att Det borde finnas regler av Lina Arvidsson ska bli film till nästa år! Jag tror det kan bli bra. Jag gillade boken och det är kul att en bok som inte är jättekänd får mer uppmärksamhet. Och det är väldigt kul för att jag är citerad på baksidan! Här är mer info.

6 kommentarer:

 1. Oj, så ung författare hon är. :) Duktig hon är.
  http://finlandsgullet.wordpress.com/

  SvaraRadera
 2. Hej!!

  Nu är ”Det borde finnas regler” äntligen en färdig film och den 23/10 har vi biopremiär över hela landet, vilket ska bli fantastiskt roligt! Vi behöver er hjälp med att sprida detta, varje ord och delad länk är guld värt för oss! Här kommer våra kanaler vi finns på, och länkar till trailer.

  Youtube-kanal (med trailer): https://www.youtube.com/channel/UCyc4mEGZTRqoW2j9-Whs7bg

  Länk till SF (med en annan trailer): http://www.sf.se/filmer/Det-borde-finnas-regler-textad1/

  Instagram: @detbordefinnasregler
  snapchat: DBFRfilmen

  Facebook: Det borde finnas regler / There should be rules / https://www.facebook.com/detbordefinnasregler?fref=nf

  Ser fram emot att ses i biomörkret!
  Med vänlig hälsning
  Pernilla och ”Det borde finnas regler”
  pernilla.olsson@mint-ab.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej! Jag får se, men jag har tänkt att se den. :)

   Radera
 3. Hej Tova,

  Vad roligt att du tänkt se filmen! Om du bor i närheten av Stockholm är du hjärtligt välkommen till Galapremiären den 19/10. Skicka ett mail till mig med din postadress, så kommer en inbjudan hem till dig! Min mailadress: pernilla.olsson@mint-ab.se.

  Med vänlig hälsning
  Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag fick en inbjudan men tyvärr bor jag inte nära Stockholm. Men tack ändå :)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.