28 september 2013

Bokmässan 2013: Fredagen

Jag började fredagen tidigt med att gå på bokbloggsfrukost med förlaget Bazar. Det var redan 8:30 så vi gick in innan det öppnade. På bloggfrukosten var David Safier som kommer från Tyskland och har skrivit Dålig karma, som jag läste för ett tag sen. Cecilia Samartin var också där, hon har skrivit Señor Peregrino men jag har inte läst den. Det var intervju med dem och sen så pratade jag lite med dem och de signerade sina böcker.

Sen gick jag till bloggrummet där jag och Ingerun packade goodie-bagsen som de som var på ungdomsträffen fick (jag kommer skriva om det imorgon).

Klockan 11 skulle jag, Elin och Hanna (från Tonårsboken) intervjua Katarina von Bredow. Vi var där redan 10:30 för att förbereda intervjun och när klockan är 11 har Katarina fortfarande inte kommit. Däremot kom en från Rabén & Sjögren och berättade att Katarina var sjuk och att det inte blir något. Men vi fick göra en nödlösning och tipsa om några böcker som skulle de skulle ge till ungdomar efter intervjun. Jag tog De utvalda: Tankeläsaren och Inte bara du. När jag valde Inte bara du så blandade jag ihop den med Som jag vill vara (både är av Katarina von Bredow) så när jag kom fattade det visste jag inte riktigt vad jag skulle säga. Så den "intervjun" blev lite misslyckad, men ändå tillräckligt bra för att få veta att vi inte ska intervjua en minut innan vi går på scenen.

Efter att jag hade gått runt på mässgolvet lite så var det dags för bokbloggsmingel, det för vuxna. Jag läser inte så många bokbloggar av vuxna så jag kände inte igen så många men så stod Linnéa där. Linnéa har bloggen Bokbuse och vi var på skrivarläger för två, tre år sedan. Vi har inte träffats sen dess och bara skrivit lite på sociala medier. Så det var jättekul och träffa henne. Vi var på minglet och pratade lite med några andra, men sen så gick vi till Ungcancers monter. Där kunde man hjälpa dem och pärla deras armband. Jag hade tänkt och göra det men det kändes lite tråkigt att sitta och pärla själv, så det var kul att Linnéa ville följa med! Jag pratade med dem lite och de får 200-450 beställningar per dag! Jag trodde max 200 per vecka.

Under dagen hann jag också med tre seminarium. Det första som jag någonsin har varit på var om Bonnier. Det är ju verkligen Sveriges största förlag och har ärvts i 7 generationer, de äger nästan 150 företag. Det var intressant faktiskt.

Sen var det ett seminarium med Johan Unenge och Sara Sheppard om ifall man måste läsa just skönlitteratur och skillnaden på det och t.ex. serier.

Sist var ett med Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren om hur de byggt upp karaktärer och Engelsfors. Det var väldigt roligt, de fick mig att skratta flera gånger. Där träffade jag faktiskt Jana från Janas bokhylla. Det var kul och vi pratade lite.

Vid åtta gick jag på Forma books middag. Vi bloggambassadörer blev ditbjudna och där var det författare och de som jobbar på Forma books (B. Wahlström och t.ex. Ica förlag). Först var det ett ganska kort mingel och sen mat. Det var bordsplacering och det tycker jag var kul för annars blir det att man sitter med dem man redan känner. Jag satt med författarna Niklas Krog, Erika Vallin och Johan Egerkrans, och förläggaren Maja Lindqvist. Det var roligt och väldigt trevligt!

Andra som var där var Maria Montazami (det hade varit väldigt roligt att sitta med henne, speciellt men intressant tror jag) och Ernst Kirchsteiger.


Linnéa


6 kommentarer:

 1. Hej jag tycker du borde läsa panterns tid ( en triologi). Jag tycker serien är väldigt bra även om den är några år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig hört om dem, men jag kan kolla upp dem :)

   Radera
 2. Åh vad roligt du hade det! :D Kram!
  http://cirkusgangetsanjoe.wordpress.com/

  SvaraRadera
 3. Åh jag missade det med Engelsfors!

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.