15 augusti 2013

"Mitt bultande hjärta"

av Alf Kjetil Walgermo.

Förlag: B. Wahlström
Sidor: 208 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 12-16 år
Övrigt: Kommer ut i september

Handling: 
Innan sommarlovet börjar, blir Amanda kär i David och han verkar faktiskt lite intresserad av henne. På midsommarafton så dansar de (alla tjejers dröm). Amanda är så kär att hon knappt kan andas och mår illa. De svartnar till och med, och hon svimmar.

Det visar sig att hon inte svimmar för att hon är kär, utan hon har för stort hjärta. Det är så stort att hon måste få ett nytt hjärta, och om hon inte får ett nytt innan nästan sommar kommer hon att dö.
Jenny och David ska leva vidare. Jag står på väntelistan. Är det en lista för dem som väntar på livet, eller på döden?
Det enda jag kan göra är att räkna dagarna. Nu har jag väntat i 47 dagar. 

Omdöme:
Fin, sorglig och speciell! I början så tyckte jag det kändes som Amanda var 11, 12 år fast hon är 14 år. Det var lite barnsligt och ytligt på vissa ställen, och då blev jag besviken. Sen när hon började bli sjuk så blev den mycket bättre! Den blev mer känslor och jag lärde känna karaktärerna mer.

När det var som sorgligast, så grät jag i säkert 20 sidor! Det var länge sen jag grät när jag läste faktiskt.

Om det inte hade varit lite barnslig i början hade den nog fått 5 av 5 stjärnor av mig.

Betyg:

I samband med lanseringen av boken är det även en tävling på Instagram där du kan vinna ett bokpaket med aktuella böcker från B. Wahlströms. Gå in på Mittbultandehjärta för att läsa information om tävlingen. 

Den går ut på att ta en bild på vad som får ditt hjärta att bulta och hashtagga #mittbultandehjärta ihop med en motivering.

2 kommentarer:

 1. Hej! Vad fint du skriver om Mitt bultande hjärta. Jag jobbar med sidan bokcirklar.se, en biblioteksdriven sida för att bokcirkla på nätet. Vi kommer snart att ha Alf Kjetil Walgermo som gästbloggare hos oss och samtidigt cirkla om boken. Du är jättevälkommen att vara med i cirkeln. De som anmäler sig först kan också få boken av oss (fast det kanske inte du behöver:-)
  Läs mer om cirkeln här: http://bit.ly/16AWzV5
  Välkommen till bokcirklar.se
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, jag kanske anmäler mig :)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.