2 mars 2013

"Fejk"

av Sanne Søndergaard.


Förlag: Opal
Sidor: 189 sidor
Ålder: + 14 år

Handling: Siv och Lukas har varit bästa vänner i flera år men har gått på olika skolor. De är båda homosexuella, Lukas har aldrig gått ut med det men varit mobbad för det i flera år. Siv går bara och väntar på att det ska läcka ut. Nu ska de börja gymnasiet och kommer då på den geniala idén att de ska vara ihop på låtsas, för att passa in.
Efter ett tag blir det lite problem för Siv blir kär i Emma, som är kär i Nicolai. Också Lukas är kär i Nicolai, men Nicolai är kär i Siv. Det är svårt att förstå när man bara får det beskrivet, men i boken är det inte alls krångligt.

Omdöme: Jag hade aldrig hört talats om boken när jag såg den på bokbussen, men jag tyckte den lät unik och spännande på baksidan. Och den var verkligen bra och unik! Det är ju väldigt många böcker med triangeldraman, men den här har ett femhörningsdrama ;)

Jag gillar karaktärerna väldigt mycket och det är ganska många, men jag blandade inte ihop dem för att alla beskrives tillräckligt mycket.

Betyg:

4 kommentarer:

 1. Låter som en kul variant på triangel-drama!

  SvaraRadera
 2. Hej! väldigt fin och intressant blogg du har! :D
  Har aldrig hört talas om boken förut men du fick mig nyfiken!

  Jag har tillsammans med två andra startat en blogg där vi lägger ut recensioner och betyg på böcker som vi läst, du får gärna kolla den och ge kommentarer :)
  http://inourbookcase.blogg.se/

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.