11 december 2012

Bokbloggarnas litteraturpris

Förra året så nominerade jag några böcker till Bokbloggarnas litteraturpris och det betyder att jag kommer vara med i juryn i år. BL är ett pris som grundades 2009 och förra året vann Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Det är sidan Breakfast Bookclub som grundade det, de har bokcirklar runt frukosten i Stockholm en gång per månad.

Om du bloggar om böcker på din blogg ibland så kan du vara med och nominera hur många böcker du vill som kom ut under år 2012 på svenska. Om du nominerar kommer du bli inbjuden i juryn nästa år. Jag nominerade förra året men jag har inte hört något om juryn än.
Sista nomineringsdag är 31 december och det finns mer information här om vart du ska skicka nomineringarna. De tio böckerna som får flest röster kommer juryn få rösta på.

I år nominerade jag:

  • Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo.
  • En sån dör vidrig bok där mamman dör av Sonya Sones.
  • Från blogg till business av Tyra Sjöstedt.
  • Önska bort, önska nytt av Ingrid Olsson.
  • Boken om Joe av Jonathan Tropper.
  • Jellicoe road av Melina Marchetta.

4 kommentarer:

  1. Det är nominering i slutet av varje år, så just nu kan man inte nominera men man gör det annars genom att mejla Petra från bloggen Breakfast Book Club. Det är information i detta inlägget: http://www.breakfastbookclub.se/bokbloggarnaslitteraturpris/

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.