12 november 2012

"Boken om Joe"

av Jonathan Tropper.


Förlag: Gilla böcker (Tack för boken!)
Sidor: 365 sidor
Ålder: 13+

Handling: Joe är författare och har skrivit en känd bok som heter Bush Falls som också har blivit en känd film. Boken handlar om Joes sista år på High school och om hans uppväxt. Han skriver om alla som bor i den lilla staden Bush Falls, han berättar allt och lämnar inget privat. Nu har han inte varit i Bush Falls på 17 år men så får hans pappa en stroke och han måste åka hem. I sin hemstad visar det sig att det inte är många som är glada att se honom...

Omdöme: Väldigt rolig, men samtidigt sorglig! Jag gillar idén och jag tycker den är väldigt unik. Jag brukar släppa böckerna jag läst när jag börjar läsa en annan, men denna tänker jag mycket på fast jag läst tre böcker i mellan. Jag tänker på karaktärerna, hans familj som han knappt känner och hans gamla vänner, och valen han gjort i sitt liv. På baksidan beskrivs den som "(...) en träffsäker, tragikomisk relationsroman" och det tycker jag passar väldigt bra!

Betyg:

4 kommentarer:

  1. När kommer du svara på frågorna från frågestunden? :)

    SvaraRadera
  2. Gillar din blogg! Jag bokbloggar själv på dorasbokprat.blogspot.com och på jobbet som barnbibliotekarie på bibblabloggen.blogspot.com

    Kul att vi verkar ha lite lika smak. Jag älskar Tropper! Som du skriver så hänger hans karaktärer med länge efter man har läst slut på boken.

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.