20 augusti 2012

Bokbloggsskolan: Regelbundna inlägg

Enligt mig behöver alla bloggar ha en regelbundna inlägg, alltså att inläggen har en rytm. Jag bloggar till exempel en gång om dagen ganska exakt och det är inte jättemycket om man jämför med andra bloggar, men det funkar för mina läsare vet att jag inte uppdaterar oftare.

En känd bloggare som har bloggen som jobb kanske uppdaterar 5-6 gånger/dag, men så finns det andra bloggar som uppdateras en gång i veckan och båda går bra bara det är regelbundet. Men jag tror att ju glesare man uppdaterar, desto svårare är det att bli stor.

Jag tror inte en blogg som uppdateras tre gånger en dag och sen väntar två veckor till nästa inläggen kan bli stor, för läsaren vet inte när den ska gå in.

Så mitt tips är att bestäm än rytm som du tror att du kan hålla, det gör såklart inget om man inte hinner eller glömmer bort att blogga någon gång.

8 kommentarer:

 1. Jag har ingen rytm riktigt så jag ska se till att skaffa det :D tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Jag brukar uppdatera 1-2 gång per dag ungefär, fast tar ett par dagars paus ibland när jag inte riktigt orkar skriva/inte har några idéer. Min blogg är kanske inte jättestor, men jag är nöjd bara jag har läsare :P

  SvaraRadera
 3. Jag tror också att det beror lite på vad man har för sorts blogg. Om man har en blogg däår man skriver om sin vardag och lite annat smått och gott så känner jag att man förväntar sig att de ska uppdatera flera gånger om dagen. Kanske för att de har mer att berätta och för att man inte riktigt förväntar sig samma kvalitet på deras inlägg.

  Har man däremot en bokblogg så tycker jag att ett inlägg om dagen eller kanske varannan dag kan räcka. Det känns inte som att bokbloggare behöver uppdatera lika ofta eftersom de ofta har väldigt genomtänkta och bra skrivna inlägg, med ett bra innehåll(:

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Nu är det sista chansen att vara med i tävlingen om en personlig almanacka på min blogg! Tävlingen avslutas vid midnatt så var med och delta innan det är försent! Du hittar tävlingen här: http://missbuttercup.blogg.se/2012/august/tavling-vinn-en-personlig-almanacka.html#comment

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.