16 maj 2012

"Elin under havet"

av Sofia Malmberg.


Förlag: Rabén & Sjögren
Sidor: 126 sidor
Genre: Seriebok
Ålder: 11+

Handling: "Elin under havet" är en seriebok med bilder och lite pratbubblor, så jag tror man uppfattar boken lite olika... Men "grunden" är i alla fall att Elin vill börja med en kampsport, och skriver i ett forum på internet och frågar om det finns en lokal där hon bor. Hon får svar av André, som är tränare. Han säger att hon inte kan börja mitt i terminen, men hon kan få en privat lektion av han, så att hon kan hänga med nästa termin. Elin åker till lokalen men där upptäcker hon att André har tänkt sig något annat...
Omdöme: Väldigt bra bilder som kändes väldigt trovärdiga och fina! Jag tycker hela storyn kändes väldigt verklig och bra beskriven.
Betyg: 4/5 stjärnor

2 kommentarer:

 1. Håller med om att boken är väldigt bra och underbart tecknad. Den visar tankar på ett ganska annorlunda sätt. Själv älskar jag slutbilden, och när panda-spännet blir levande ^w^ Men samtidigt känns det ganska typiskt, just att en tjej har dåliga hemförhållanden, blir våldtagen, blir deprimerad, får höra av en lärare att hon är bra, blir glad igen. Har själv haft det ganska ... jobbigt, och känner att det inte är fullt så lätt. Men det är kanske olika från person till person. Och bilderna är ju ändå awesome :3

  Btw, jättefin blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte också på att hon snabbt blev glad helt plötsligt… Men den är bra iaf :)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.