15 maj 2012

Bokbloggsskolan: Ta kontakt med förlag

Förra Bokbloggsskolan så frågade jag vad ni ville att jag skulle tipsa/skriva om, då kom det in ett förslag om att jag skulle skriva om hur man kontaktar förlag för recensions ex ellersamarbeten. 
Om jag vill ha en speciell bok som recex så brukar jag först kolla på förlagets hemsida om det finns en flik som heter Press. Där brukar man kunna beställa recex, i alla fall om det är ett stort förlag... Om det inte finns så mejlar jag. Jag mejlar också om det är något annat jag vill dem, som samarbeten. I mina mejl skriver jag först vad jag heter och jag "kommer från" bokbloggen Bokugglan. Sen så skriver jag ganska kortfattat vad jag vill, och trevligt ;) 
De flesta förlagen vill samarbeta, i alla fall om de får reklam, så man förlorar ju inget på att försöka! 

9 kommentarer:

 1. Vilka bokförlag har du sammarbeten med eller fått böcker ifrån? Och har du fått nej ifrån vissa, isåfall vilka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer inte ihåg vilka jag har samarbetat med riktigt... Jag fick nej från B. Wahlströms först och sen finns det massa förlag som aldrig svarar på mejlen :/

   Radera
 2. Hur gör man sin blogg mer populär och får fler läsare?

  SvaraRadera
 3. Hur exakt anordnar man bokutlottning och liknande på bloggen? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bara väljer hur tävlingen går till/priset och sen skriver jag om det på bloggen. Sen gör jag också så mycket reklam som möjligt på Twitter/Instagram osv

   Radera
 4. Måste man ha en populär bokblogg med många läsare för att få recensions ex?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver ju ha läsare men jag tror förlagen är olika hårda med hur populära bloggar de skickar till. Jag tycker att förlagen skickar färre recex än för typ ett år sen och att det är svårare att få, kanske för att det finns så många bokbloggar nu.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.