7 september 2015

Näthat

Hittade en bra artikel för de som inte förstår sig på det näthat som många kända kvinnor får dagligen. Det en en man på Facebook som skrev om det Zara Larsson får höra och nu har det publicerats på Nyheter24.se. Jag kopierar in början så det går att läsa här.

Jag är chockad.

Jag skrev tidigare att jag lyssnat på Zara Larssons sommarprat och uttryckte att hon är skarp. Jag förstår nu hur missuppfattad denna diskussion är.

Jag har en dotter som är 14 och ansåg att det var min skyldighet att sätta mig in i denna värld med näthat mot tjejer ser ut och jag blev chockskadad. På riktigt. Jag spenderade några timmar med att läsa igenom kommentarer på Zara Larssons Instagram och Facebook och tappade hakan. Så vidrigt är det.

Jag la sedan lite tid på att se om de män som Zara valt att hänga ut faktiskt existerar. Det gör de. Vuxna män. Mitt i vårt samhälle. De lever och frodas med sina familjer och mordhotar 17-åriga artister online. Jag trodde inte det var sant. Men det är det. Och det är MÅNGA.
Zara Larsson mordhotas frekvent av VUXNA män som skall våldta och döda henne. Detta gör de för att Zara Larsson tycker vissa saker och kommunicerar på ett visst sätt. Nu tycker verkligen inte jag att det är rimligt att man skall döda eller våldta en människa som tycker något. Oavsett hur hjärndöda dennes åsikter är.

Läs fortsättningen här.

8 kommentarer:

 1. Intressant inlägg och verkar vara väldigt kloka tankar , men din länk funkar inte :( så du får gärna fixa det, så man kan kika in! :) kram

  SvaraRadera
 2. har svårt att förstå dessa fega anonyma män.

  SvaraRadera
 3. Jag läste det inlägget på facebook, väldigt bra!! :)

  SvaraRadera
 4. Jag blir så glad när män reagerar och protesterar mot detta. Varför är en del så rädda för starka kvinnor?
  Vad bra att du tar upp detta på din blogg. Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.