8 mars 2015

"Kanske är det allt du behöver veta"

av E. Lockhart.

Förlag: Lavender Lit
Sidor: 258 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13+

Handling: Varje sommar reser Cadence till paradiset Clairmont. Det är en privat ö där hennes släkt lever lyxliv varje år. Hon träffar sin rika morfar och hans tre döttrar som är rika, blonda och perfekta. De har också fått barn, Cadences kusiner, som också är rika, blonda och perfekta. Fram till för två år sedan var Cadence likadan.

Sommaren som hon var 15 år hände det en olycka på ön och sen dess är Cadence sjuk och har ont i huvudet. Hon har minnesluckor från den sommaren och nu, två år efter, ska hon tillbaka till ön och träffa släkten. Vad var det egentligen som hände och är släkten så perfekt som det verkar?

Omdöme: Jag gillar skarpt handlingen om en riktigt rik, amerikansk familj som visar att ingen har det perfekt. Det är intressant att läsa om. En annan bra ingrediens är att hon minns mer och mer och då förstår man bättre. Det gör att man vill fortsätta och inte sluta läsa. Det är en rejäl twist i slutet som förändrar hela boken. Jag blev väldigt förvånad och kunde inte tro på det i början men tvingades sen acceptera det. Ju närmare man kommer slutet/twisten, desto mer känner man att snart kommer allt att lösas upp och förstöras.

Det är intressanta karaktärer och jag gillar hela boken mycket. Men jag trodde den skulle vara ännu bättre för flera har sagt att det var den bästa boken under 2014. Jag håller inte riktigt med, men det är en bok med hög kvalité.

Betyg:

4 kommentarer:

 1. Låter lovande, ska läsa den när jag är klar med boken jag för tillfället håller på med =)

  SvaraRadera
 2. Jag hade lite svårt för den här i början, sedan gillade jag den ett tag. När twisten till slut kom klarade jag inte mer, det blev helt enkelt för mycket :) Är nu faktiskt osäker på om jag läste ut den. /Niklas ungdomsbibl. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde den skulle vara ännu bättre men jag tycker fortfarande det är en bra bok :) Det var lite svårt att acceptera twisten faktiskt.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.