9 mars 2015

100 böcker #4

Sedan jag började läsa mycket så har jag satt upp mål med min läsning. Det började med att man skulle läsa 10 böcker under sommarlovet med skolan. När jag var färdig med det så satte jag målet 100 böcker och sen har det bara fortsatt. Nu så varierar jag tre olika "mål": 100 böcker, 10 000 sidor och räkna hur många böcker jag läser under ett år. Målen påverkar inte hur mycket jag läser egentligen men det är kul att ha motivation och det gör att jag håller koll. Oavsett vilket mål jag har så skriver jag upp alla böcker som jag läser.
Nu har jag klarat av 100 böcker igen. Det var för fjärde gången och det tog väldigt mycket längre tid än det har gjort de andra gångerna. Det tog över 17 månader (de andra gångerna har det tagit åtta eller tio månader) mellan september 2013 och februari 2015. Det blir i genomsnitt 1,32 bok per vecka. 

Det nya målet är 10 000 sidor och det klarade jag den senaste gången på fem månader. Så snabbt tror jag inte det går denna gången, men kanske åtta månader. 

2 kommentarer:

  1. Hej! Du använder dig inte av goodreads? väldigt smidigt och lätt att hålla koll på vad man läst och ska läsa och man får mycket tips beroende på vad man läst! så är du inte medlem gå in o kika på gooodreads.com :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag har inte Goodreads men jag har boktipset.se, som är som en svensk variant. Goodreads kanske är bättre egentligen men nu har jag lagt in så många böcker på Boktipset.

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.